Už jen necelé dva měsíce nás dělí od premiéry Gladiátora II, filmu, o němž sám režisér Ridley Scott prohlásil, že jde o jeden z nejlepších snímků jeho kariéry. Na velkolepou podívanou láká další oficiální trailer, který si můžete pustit výše. A žádný strach, tentokrát obsahuje lepší a více odpovídající hudbu.

Nejnovější upoutávka nám opět ukáže ode všeho trochu. Samozřejmě se můžeme těšit na drsné zápasy v aréně, kde na gladiátory čekají jak zuřivé CGI opice, tak i jakési „námořní“ kolo. Dále nebudou chybět jak velkolepé bitvy, tak ani politické intriky a emocemi nabité konverzace mezi hlavními postavami. Oproti poněkud přeplácanému prvnímu traileru to vypadá mnohem lépe. Ke kvalitám původního filmu se pokračování zřejmě nevyškrabe, ale i tak by se mohlo jednat o kvalitní gladiátorské pokoukání. 

Jak už dlouho víme, hlavním hrdinou se tentokrát stane Lucius (Paul Mescal), syn z jedničky známé Lucilly (Connie Nielsen), jež ho pošle do Numidie v severní Africe, aby ho ochránila před politickými nepřáteli, kteří číhají v Římě a prahnou po jeho smrti. O mnoho let později se Luciův život změní ve chvíli, kdy na Numidii zaútočí římské impérium, jehož vojka vede schopný generál a válečník Marcus Acacius (Pedro Pascal).

Lucius se stává válečným vězněm a následně i gladiátorem v Římě, který čelí úpadku a korupci. Město má pod svou nadvládou krutá bratrská dvojice, kterou tvoří Caracalla (Fred Hechinger) a Geta (Joseph Quinn). Sám Lucius se zas stane majetkem Macrina (Denzel Washington), mocného obchodníka se zbraněmi a potravinami pro armády, jenž má svou vlastní skupinu gladiátorů.

Lucius, v něm postupně rostla hořkost a zášť vůči říši i jeho matce, tak bude muset čelit nejenom nebezpečí arén, ale také politickým intrikám, které jsou v Římě každodenním chlebem.

Nedávno také vyšlo najevo, že skoro 87 letý Ridley Scott si už pohrává s nápadem vytvořit i třetí díl. Zda k tomu ale skutečně dojde, se necháme překvapit. Legendární filmař se každopádně postaral o režii, scénář si vzal na starost David Scarpa, který napsal i Scottovy filmy Všechny prachy světa (2017) a Napoleon (2023).

Dále se můžeme těšit na herce jako Derek Jacobi, Matt Lucas, Lior Raz, May Calamawy, Peter Mensah a další.

Do našich kin snímek vstoupí 14. 11. 2024.