Talentovaný režisér James Mangold měl v posledních letech plné ruce práce. Kromě dalšího dobrodružství Indiany Jonese, kterého se dočkáme už na konci příštího měsíce, nám totiž nadělí životopisný film, který se zaměří na legendárního amerického hudebníka a umělce Boba Dylana. Snímek by měl nést název Going Electric, přičemž slavného zpěváka ztvární hvězda Timothée Chalamet, který má ve filmu dokonce i sám zpívat. Mangold ale už před měsíci odhalil, že jelikož se bude snímek odehrávat v půlce 60. let, objeví se v něm ještě další pěvecké legendy.

Mezi ně bude patřit i Peter Seeger, známý americký folkový zpěvák a autor různých protestsongů, který v roce 1964 odehrál několik koncertů i v Československu. Známé jsou především jeho písně jako Where Have All the Flowers Gone, Which Side Are You On a If I Had a Hammer. Nedávno tak vyšlo najevo, že Seegera si ve filmu zahraje slavný britský herec Benedict Cumberbatch. 

Seegerova hudba a aktivismus bylo něco, co Dylana inspirovalo vydat se za svou vlastní hudební kariérou, přičemž sám Seeger byl zas jedním z prvních Dylanových podporovatelů. A vzhledem k tomu, že Cumberbatch je v Hollywoodu poměrně velké zvíře, tak lze předpokládat, že ve snímku bude po boku Chalameta hrát jednu z primárních rolí.

Dále se ve filmu objeví i Monica Barbaro, hvězda z hitu Top Gun: Maverick (2022), která si zahraje zpěvačku Joan Baez. Dočkat bychom se měli i na Zlatý glób nominované Elle Fanning, která by si zas měla zahrát fiktivní Dylanovu milenku z 60. let.

Samotný příběh filmu by se měl odehrávat kolem roku 1965, to znamená v době, kdy Dylan jakožto dvacátník vstoupil do světa hudby teprve před několika lety. Měli bychom tak být svědky etapy, kdy Dylan k (ne)milému překvapení fanoušků opouští scénu lidové hudby, aby se mohl zaměřit na elektrickou kytaru a rock ’n‘ roll.

Film o Bobu Dylanovi je ve výrobě už nějaký ten pátek, zcela původně jsme se ho měli dočkat už před lety, ale vše zhatila pandemie koronaviru. Budoucnost filmu byla nejistá také v minulém roce, kdy ještě Mangold prohlašoval, že vznik snímku stále není zaručený.

Zdá se ale, že nyní je vše na dobré cestě, tudíž my už musíme jen trpělivě čekat na to, až bude oznámeno nějaké to datum premiéry.