Batman míří do Fortnite! Asi si říkáte, že to není žádná novinka, protože v tomhle videoherním fenoménu se již Batman, tak jako mnohé jiné postavy, objevil. Jenže spolupráce mezi DC Comics a Epic Games nabírá obrátky a jejich spolupráce přesahuje videoherní žánr.

Už v dubnu vyjde první ze šesti připravovaných komiksových sešitů. Celý event nese název Batman/Fortnite: Zero Point a měli bychom se v něm dočkat doposud neobjeveného příběhového pozadí hry samotné, kterým nás provede sám největší světový detektiv – Batman! V komiksu by se však neměl objevit jen Temný rytíř, ale mělo by dojít i na jeho společníky jak z Justice League, tak z Bat Family.

Scénář k minisérii má na starosti Christos CageDC Comics v úzké spolupráci s kreativním vedoucím Epic Games Donaldem Mustardem. Na výtvarné části se podílí hned několik čtveřice autorů Reilly Brown, Christian Duce, Nelson DeCastro a John Kalisz

Dobrá zprávou pro domácí publikum je fakt, že jednotlivá čísla budou u nás vycházet přesně v den světového vydání, a to navíc rovnou v české lokalizaci. Součástí prvního čísla bude i kód, který vám odemkne nový skin s podobou Harley Quinn do hry Fortnite. Těšit se můžete i na další bonusy, například za všech šest čísel obdržíte do hry skin Armored Batman Zero

TAHLE SÉRIE ODHALÍ VĚCI O FORTNITE, KTERÉ JSTE NEVIDĚLI ANI O NICH NESLYŠELI A JSOU DO ZNAČNÉ MÍRY KÁNONEM CELÉ HRY.

SCÉNÁRISTA CHRISTOPHER CAGE PRO DCCOMICS.COM

Nutno podotknout, že Epic Games neustále navazuje spolupráce napříč zábavním průmyslem, a tak se do hry dostaly i mnohé další postavy ze světa DC, Marvelu nebo třeba Star Wars. Co vy a komiksy s herní tématikou? Berete je vážně nebo jsou spíše propagačním materiálem?