Na již zrušený film o Batgirl se mnoho fanoušků těšilo především také z toho důvodu, že se v něm měl po dlouhých třiceti letech opět objevit Batman v podání Michaela Keatona. Ten si netopýřího ochránce Gothamu zahrál ve snímcích Batman z roku 1989 a Batman se vrací z roku 1992, oba dva filmy si vzal na starost Tim Burton. Na konci letošní zimy jsme se také dočkali několika uniklých fotek z natáčení, na kterých se Keaton již objevil ve svém kostýmu, ovšem mnozí se samozřejmě nemohli dočkat, až ho uvidí v plné kráse po premiéře filmu. Pak ale přišlo ono velké a pro mnohé nemilé překvapení v podobě úplného zrušení Batgirl studiem Warner Bros. Discovery, které hodlá celé DC univerzum restartovat. Snímek tak zamířil do trezoru, ze kterého se možná už nedostane. 

Z této skutečnosti byl náležitě zklamaný i Adil El Arbi, jeden z režisérů Batgirl, který se na tvorbě filmu podílel ještě s Bilallem Fallahem. Právě El Arbi se ale nedávno rozhodl, že na svém Instagramu zveřejní fotku z filmu, na které proti sobě stojí Keatonův Batman a Batgirl v podání Leslie Grace. Podívat se na ni můžete níže. I přestože ale Batgirl nakonec nevyjde, tak to neznamená, že se fanoušci Keatonovy verze netopýřího superhrdiny už nedočkají. Jeho Batman se totiž má objevit ještě v nadcházející sólovce o Flashovi, kterou Warner Bros. Discovery jistojistě zrušit nehodlá. Snímek má totiž se vší pravděpodobností sloužit jako restart pro celé DC univerzum, pro které studio nedávno sestavilo svůj desetiletý plán. 

Oba výše zmínění režiséři se netají tím, že je informace o zrušení jejich filmu řádně šokovala. Dočkali se ale slov podpory nejenom od fanoušků, ale i od několika významných osobností filmového světa. Jak jsme vás již informovali v jednom z předchozích článků, patří mezi ně například šéf MCU Kevin Feige, plus i režiséři James Gunn a Edgar Wright.

Čekání na comeback Keatonova Batmana se tak o několik dlouhých měsíců protáhne, film o Flashovi by měl premiérovat 22. 6. 2023.