Na konci příštího měsíce se spolu s Amazonem vydáme zpět do Druhého věku Tolkienovy Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se vrací se svou druhou řadou, na kterou v rámci letošního Comic-Conu v San Diegu vyšel další trailer, tentokrát téměř čtyřminutový. Podívat se na něj můžete výše.

Upoutávka se především zaměřuje na hrozbu, kterou pro národy lidí, elfů a trpaslíků představuje vychytralý Sauron (Charlie Vickers). Toho nám ukázka znovu ukáže v jeho „lidské“ podobě, kterou měl během celé první řady, ovšem posléze následují i sekvence, kde se nám ukáže v podobě „sličnější“ jakožto Annatar, Pán Darů. Nicméně Galadriel (Morfydd Clark) už moc dobře ví, jak moc nebezpečný Melkorův nejmocnější služebník je. A spolu s Elrondem (Robert Aramayo) se zřejmě pokusí přesvědčit Gil-galada (Benjamin Walker), aby jednali. 

Kromě balroga a entů nám trailer také ukáže navracejícího se čaroděje (Daniel Weyman), zřejmě opravdu Gandalfa, který se střetne s mocným a tajemným Tomem Bombadilem (Rory Kinnear). Nakolik velká bude jeho role v nadcházejícím konfliktu, se necháme překvapit.

Dále se ještě vrací postavy jako Arondir (Ismael Cruz Córdova), Isildur (Maxim Baldry), Elendil (Lloyd Owen), Adar (Sam Hazeldine), Celebrimbor (Charles Edwards), Durin (Owain Arthur) a mnozí další. Jak už dlouho víme, druhá řada má nabídnout působivé bitevní sekvence, rychlejší tempo a celkově drsnější a temnější podívanou. 

Showrunnery zůstávají Patrick McKay a John D. Payne, kteří prohlásili, že veškerou kritiku seriálu vzali na vědomí a pokusí se nám podle toho nadělit po všech směrech lepší sezónu. Zda se jim to skutečně povede, se každopádně uvidí už brzy.

Ve druhé řadě se objeví nováčci jako Ciarán Hinds, Rory Kinnear, Tanya Moodie, Gabriel Akuwudike, Yasen ‘Zates’ Atour, Ben Daniels, Amelia Kenworthy, Nia Towle a Nicholas Woodeson.

Na službě Amazon Prime Video bude druhá řada premiérovat již 29. 8. 2024.