Pomalu nám končí leden/január. I tak je ale o veleúspěšný druhý díl Avatara v kinech stále zájem, byť už začíná se svými tržbami zpomalovat. Ovšem před několika dny se mu podařilo překonat další významnou hranici, díky které může James Cameron začít otevírat další šampáňo.

Avatar: The Way of Water už totiž má celosvětově na kontě 2,11 miliardy dolarů, což z něho oficiálně dělá čtvrtý nejvýdělečnější snímek všech dob. Už minulý pátek se mu tak podařilo překonat nejenom marvelovku Avengers: Infinity War (2,05), ale i hit Star Wars: Síla se probouzí (2,07). A tudíž se nabízí další zásadní otázka. Podaří se druhému Avatarovi překonat Cameronův první dvoumiliardový úspěch, kterým je legendární Titanic? Ten celosvětově vydělal 2,19 miliardy dolarů, takže je to rozhodně možné, ovšem je nutné připomenout, že snímek se 9. 2. vrátí do kin v remasterované verzi, aby oslavil své 25. výročí. 

Každopádně uvidíme příští týden, i tak je ale pokračování Avatara fantastickým komerčním úspěchem, který zajistil, že budoucnost celé filmové série je skutečně v bezpečí. Avatar nepřekvapivě vede i v domácím box officu, po minulém víkendu tak vydělal dalších 15,7 milionů. Na paty už mu ale trochu šlapal také animák Kocour v botách: Poslední přání, který po víkendu vydělal přes 10 milionů. Celosvětově už má na kontě přes 334 milionů, což z něho dělá jeden z nejúspěšnějších animovaných filmů z minulého roku.

Lidé chodí i na akčňák Plane s Gerardem Butlerem v hlavní roli, který je se svými necelými 30 miliony momentálně nejvýdělečnějším filmem roku 2023. 

A na co do kina tento týden? Co takhle na nový film od M. Night Shyamalana? Snímek Někdo klepe na dveře je jeho novým mysteriózním thrillerem, ve kterém do chaty dvojice manželů vpadne čtveřice cizinců, jejichž cílem je zabránění konce světa. Podle prvních reakcí se má jednat o jeden z nejlepších filmů, který Shyamalan kdy natočil, chvály se dočkal nejenom samotný příběh, ale i herecký výkon Davea Bautisty, jenž zmíněnou čtveřici cizinců vede.

Snímek do našich kin vstoupí ve čtvrtek, tedy 2. 2. 2023. Níže se můžete podívat na oficiální trailer.