Ano, možná nad tím někteří vykulí oči, ale to jsou holt ty strasti velkých filmových produkcí. Druhý díl Avatara s podtitulem The Way of Water do kin vstoupí už za necelé tři týdny, ale teprve nedávno byla konečně zcela ukončena samotná postprodukce, ve které se ještě dodělával finální mix a zpracovávání obrazu. Avatar 2 se tak již dá považovat za opravdu kompletně dokončeného, tudíž nyní je zcela připravený vstoupit do světových kin.

S touto informací se pochlubil producent Jon Landau v příspěvku na svém Instagramu, na kterém se nachází fotka týmu, jenž měl na starosti finální úpravy. Na příspěvek se můžete podívat níže, lze si také všimnout, že se na fotce nachází i James Cameron, který drží v ruce zasloužené šampáňo. 

Příspěvek sdílel i legendární mexický režisér Guillermio del Toro, který se s Cameronem už dlouhá léta přátelí. Nutno také zmínit, že del Toro už druhého Avatara zhlédl, přičemž ho považuje za ,,ohromující úspěch“. Inu, my, tedy obyčejní smrtelníci, se o tom budeme moci přesvědčit na vlastní oči už velice brzo.

Jak už nějaký ten pátek víme, druhý díl se opět zaměří na hrdiny Jakea Sullyho (Sam Worthington) a Neytiri (Zoe Saldaña), kteří patrně budou muset se svou rodinou vyhledat útočiště u vodního kmene mimozemského lidu Na'vi. Na Pandoru se totiž vrací lidská hrozba v podobě společnosti RDA, která hodlá vytáhnout do boje proti místním kmenům s novými vojenskými technologiemi.

Do toho všeho se navíc vrací starý nepřítel, jmenovitě Miles Quaritch (Stephen Lang), který už sice nemá svou starou lidskou podobu, ale i tak se hodlá našim hrdinům pomstít. 

James Cameron chce, aby snímek vydělal minimálně 2 miliardy dolarů, jinak ho nebude považovat za úspěch. A jelikož se jedná o jeden z nejočekávanějších filmů všech dob, plus nedávno dostal také zelenou v Číně, což se v poslední době u hollywoodských filmů moc nestává, tak se rozhodně nejedná o žádné zbožné přání.

To vše ukážou následné týdny po premiéře, ke které v našich kinech dojde již 15. 12. 2022.