Režisér Zack Snyder se nijak netají tím, že by chtěl univerzum svého zombie akčňáku Armáda mrtvých (2021) i nadále rozšiřovat. V rámci toho jsme se měli dočkat animovaného seriálového spin-offu, který měl nést název Army of the Dead: Lost Vegas.

Zdá se ale, že spin-offu se v nejbližší době nedočkáme. Snyder pro server Total Film uvedl, že na seriálu se zcela přestalo pracovat. Což musí být pro tvůrce poměrně frustrující, protože na spin-offu patrně pracovali už pěkně dlouhou dobu. Nejenže měli hotový scénář a animace, ale herci už měli také kompletně nahrané všechny své repliky.

Příběh měl být podle všeho origin story pro Scotta Warda (Dave Bautista), jednoho z hlavních protagonistů Armády mrtvých. Sledovat jsme tak měli jeho a jistý záchranný tým během pádu Las Vegas, při němž se měli střetnout s tajemným zdrojem zombie epidemie. 

Zajímavé také je, že Armáda mrtvých má sdílet univerzum se Snyderovou nadcházející sci-finou Rebel Moon, jejíž první část dorazí na Netflix už příští měsíc. Režisér uvedl, že v animovaném seriálu se měla objevit mimozemská postava, kterou uvidíme v jeho chystané akční sci-fi. V jistý moment totiž měly postavy ze seriálu projít jakýmsi portálem do jiné dimenze, kde se měly s oním mimozemšťanem střetnout. Ano, také nám to zní až přehnaně moc ujetě.

Snyder měl každopádně ze seriálu zrežírovat dvě epizody, o zbylé se měl postarat Jay Oliva (Batman: Návrat Temného rytíře), který byl k seriálu upsán jako showrunner.

Zdá se ale, že animovaný seriál ještě stále není úplně mrtvý. Když dostal Snyder od jednoho uživatele na Twitteru otázku, zda je Army of the Dead: Lost Vegas skutečně zcela v hrobě, režisér odpověděl prostě a jednoduše: „Ne.“ Je tudíž možné, že seriál od Netflixu převezme nějaké jiné studio, které mu nakonec vdechne život. To holt ukáže čas.

Snyder podle všeho stále počítá s hraným pokračováním prvního filmu. I nadále by snad mělo platit, že režisér se na druhý díl vrhne až po premiéře první části Rebel Moonu, ke které dojde 22. 12. 2023. Pokračování Armády mrtvých by se podle všeho mohlo jmenovat Planeta mrtvých, ovšem jak už asi může být podle názvu zřejmé, tentokrát se dočkáme zombie katastrofy v globálním měřítku. Níže se ještě můžete podívat na naši recenzi jedničky.