Ono se to možná v určitých případech nezdá, ale i herectví je někdy setsakramentsky vyčerpávající práce, od které si člověk čas od času musí odpočinout. To je případ i Andrewa Garfielda, slavného představitele Amazing Spider-Mana, který měl rok 2021 obzvlášť náročný. Během něho totiž herec účinkoval v hned třech velkých produkcích. Přesněji se jedná o filmy Spider-Man: Bez domova, The Eyes of Tammy Faye a tick, tick…BOOM!, za který byl letos také nominován na Oscara v kategorii Nejlepší herec v hlavní roli. Garfield taktéž ztvárnil hlavní roli v nadcházejícím krimi seriálu Under the Banner of Heaven, který se z velké části natáčel právě minulý rok, přičemž premiéru měla tato série již 28. 4. 2022

Herec si tudíž minulý rok opravdu pořádně máknul. Samozřejmě nepracoval pouze na place, v rámci zmíněných třech produkcí se musel zúčastnit i řad konferencí a rozhovorů. V nedávném rozhovoru pro Variety tak herec oznámil, že si od herectví dává na nějakou dobu pauzu.

,,Budu teď nějakou dobu odpočívat. Potřebuji nabýt síly a přehodnotit, co chci dělat dál a kým vlastně chci být. Potřebuji být nějakou dobu také jen trochu člověkem. Potřebuji být na chvíli trochu obyčejný.“

Jelikož byl Garfield letos podruhé v životě nominovaný na Oscara za výše zmíněnou komedii tick, tick…BOOM!, samozřejmě se na něj sneslo více mediální pozornosti. Herec se však domnívá, že po té makačce z minulého roku bude vhodné, když se teď nějaký čas bude věnovat především sám sobě. Na jak dlouho? To se teprve ukáže. 

Po uvedení Spider-Mana: Bez domova se mnoho marvelovských fanoušků shodlo na tom, že Garfield si zaslouží důstojné zakončení jeho pavoučí série. A to samozřejmě skrze třetí díl Amazing Spider-Mana, který nakonec nikdy nevznikl. Sám herec ale v minulosti prohlásil, že by si roli určitě rád zopakoval, přičemž i sociální tým studia Sony dal najevo, že o fanouškovské kampani, jež požaduje vznik třetího dílu, moc dobře ví. Zda se ale skutečně jednoho dne Amazing Spider-Man 3 dočkáme, je ve hvězdách.