Pro fanoušky DC filmů nastaly skvělé i bláznivé časy. V souvislosti s budoucností hvězdy filmu Aquaman, tedy Amber Heard, se objevilo mnoho fám a protichůdných zpráv o jejím vyhození či přeobsazení, ale nevěřte všemu, co slyšíte. Navzdory různým dřívějším zprávám herečka nebyla z filmu Aquaman and the Lost Kingdom vystřižena a její role Mery se v chystaném pokračování přeobsazovat nebude. Hereččin mluvčí tým se proto k situaci rychle vyjádřil, aby tyto zprávy popřel.

Mluvčí herečky sdělil médiím Variety a The Independent, že „fámy pokračují jako od prvního dne – jsou nepřesné, necitlivé a lehce šílené“. Tato zpráva přichází pouhé dva týdny poté, co bylo dosaženo konečného verdiktu v soudním sporu mezi Amber Heard a jejím bývalým manželem Johnnym Deppem. Přichází také ve stejném týdnu, kdy herečka poskytla první veřejný rozhovor od soudního procesu. Společnost Warner Bros. se k celé záležitosti zatím oficiálně nevyjádřila.

Herečka soudní spor prohrála a je tak povinna uhradit vzniklé škody ve výši patnácti miliónů dolarů. Během výpovědi ředitel DC Films Walter Hamada uvedl, že Warner Bros. již v minulosti zvažovalo přeobsazení herečky a ani ona si nebyla jistá, zda se dostane do finální verze filmu. Server Just Jared, který původně uvedl, že herečka byla přeobsazena, tvrdil, že vychází z interního zdroje. Konkrétně uvedl: „Společnost Warner Bros. se rozhodla přeobsadit roli Amber Heard po kamerových zkouškách filmu. Budou se také natáčet nové záběry s Jasonem Momoou a Nicole Kidmanovou.“ Nicméně, jak uvedl mluvčí Amber Heard, nezdá se, že by tomu tak bylo.

Přečtěte si také: Aquaman a ztracené království: Nový trailer odhaluje hlavní hrozbu pro podmořskou říši

Premiéra filmu Aquaman 2 je v současné době stanovena na 16. března/marca 2023 a je již ve fázi postprodukce. Proto se zdálo divné, že by lidé z Warner Bros. chtěli herečku přeobsadit zrovna teď, když je film téměř hotov. Snímek Jamese Wana je totiž kompletně natočený a už jednou byl odložen. Původně měl být uveden již letos v prosinci/decembri, pak se přesunul na březen/marec příštího roku, aby se zmírnila postprodukční krize. I kdyby herečka měla být přeobsazena, nešlo by o nic tak jednoduchého, jako je výměna několika dialogových scén. Stejně jako u postavy Aquamana, i u Mery se hodně pracuje se zvedacím vybavením a dráty. Zároveň podvodní bitvy jsou klíčovou součástí série a Mera se podílela na téměř všech velkých akčních scénách v prvním díle.

Ačkoli velká část fanoušků série volá po vymazání Amber Heard z druhého Aquamana, pravdou je, že v této fázi přípravy by již šlo o komplikovaný proces, který by mohl zapříčinit další posouvání premiéry filmu. Nezbývá tedy než si počkat na návrat Mery a Aquamana v příštím roce a doufat, že se do té doby situace okolo Amber Heard natolik uklidní, aby neměla vliv na sledovanost snímku.