Snímek Aquaman a ztracené království dorazí do světových kin už za měsíc. A Warneři se nedávno pochlubili novou upoutávkou, která zároveň slouží jako oznámení o započatém prodeji lístků. Podívat se na ni můžete výše.

Nejnovější trailer nám opět ukáže několik nových věcí. Jak už dlouho víme, v pokračování bude muset Arthur Curry (Jason Momoa), ze kterého se stal král Atlantidy, spojit síly se svým bratrem Ormem (Patrick Wilson), aby se společně postavili strašlivé hrozbě, jež se na podmořské království začíná valit. Tu bude představovat záporák Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II), který se touží pomstít nejenom Aquamanovi, ale i celé jeho rodině. A klidně je ochotný upsat svou duši mocnostem zla, aby toho dosáhl. 

Na scénu se tak vrací nejenom Arthurův bratr, ale i jeho rodiče Atlanna (Nicole Kidman) a Tom (Temuera Morrison). A vypadá to, že na ně čekají pěkně krušné chvíle. Nejnovější trailer také odhaluje zlou entitu, se kterou se Black Manta spojí.

Aby ji mohl osvobodit z jejího vězení, bude k tomu zapotřebí královská krev. A je jasné, že po pomstě prahnoucí padouch ji prolije s velkou chutí. Do rukou se mu tak dostane mocný prokletý trojzubec, se kterým vnese do podmořské říše chaos. Arthur má ovšem svůj vlastní. A rozhodně nebude váhat ho použít, aby mohl ochránit své nejbližší. 

První díl je sice komerčně nejúspěšnějším DC filmem všech dob, zda se ale bude v dnešní době, kdy komiksové filmy už tolik netáhnou, dařit i druhému dílu, je samozřejmě otázkou. O režii se opět postaral James Wan (Saw, V zajetí démonů), scénář zas zpracoval David Leslie Johnson-McGoldrick (Orphan).

Dále se ve snímku objeví Dolph Lundgren, Pilou Asbæk, Randall Park, Indya Moore a Vincent Regan.

V českých kinech bude snímek premiérovat 21. 12. 2023.