Amazon oznámil live action pokračování série Blade Runner. Seriál se bude odehrávat padesát let po posledním filmu, tudíž celý název zní Blade Runner 2099. Za projektem pak má stát producentka a scenáristka Silka Louisa, jejíž práci můžeme znát například ze seriálu The Shining Girls, vycházející na Apple TV. 

Mezi výkonné producenty patří sám hvězdný Ridley Scott a Michael Green, jeden ze scenáristů Blade Runnera 2049. Se scénářem pak Louise pomáhal Tom Spezialy, který se zase podílel na oblíbených Leftovers.

Šéf Amazon Studios Vernon Sanders se řekl: „Je nám ctí, že můžeme představit nové pokračování legendární franšízy Blade Runner. Spojením s Ridleym, Alcon Entertainment a Scott free production dodáme talentované Silk Louise takový tým, který podpoří kreativního ducha a podpoří vznik díla, jež si udrží ducha filmových předchůdců.“

Brilantní vize Ridleyho Scotta vznikla již před čtyřiceti lety a pokračování Denise Villneueva je jedním z nejlépe hodnocených pokračování všech dob. Laťka je nasazena opravdu vysoko, není tedy překvapivé, že pro Amazon se po Rings of power jedná o další významný projekt, do kterého investují nemalé peníze.

Scénář pro celou sérii by měl být Louisou již napsaný a zatím se předpokládá, že se bude jednat o materiál přibližně na deset hodin. Takže bychom měli očekávat desetidílnou první řadu. Nejedná se však o jediné seriálové dílo ze světa Blade Runner. Již loni vyšel animovaný seriál Blade Runner: Black Lotus, který se odehrává sedmnáct let před událostmi Blade Runnera 2049.