V roce 2019 měl na Netflixu premiéru akční seriál Zabijáci Wu (v originále Wu Assassins), který sleduje cestu neuvěřitelně zručného bojovníka, jehož cílem je získat starobylý amulet dřív, než padne do nesprávných rukou. Na konci první sezóny se mohlo zdát, že je práce legendárního zabijáka s nadpřirozenými schopnostmi hotová, avšak tajemná obálka v samotném závěru vyústila v novou upoutávku k celovečernímu filmu Pěstní msta (v originále Fistful of Vengeance), kterým se streamovací platforma chystá rozšířit toto dobrodružné universum. Indonéský herec Iko Uwais se tak vrací do role Kaie Jina, který tentokrát bude muset stanout tváří v tvář mýtickým silám.

Příběh snímku se bude točit okolo eliminace Ku An Qi (Yayaying Rhatha Phongam), královny bangkockého podsvětí, která oplývá prastarou magickou silou. Kai Jin se tedy vydává na další sebevražednou misi s vidinou záchrany světa, tentokrát navíc poháněn touhou po pomstě za smrt Jenny Wah (Li Jun Li), majitelky restaurace v čínské čtvrti, nad jejíž smrtí vyvstává spousta otázek. Vrah je však démonem Dálného východu, a navíc se dá zabít jen za denního světla. Je tedy jasné, že Kai bude na své výpravě potřebovat pomoc svých přátel.

„Děláš všechno proto, aby ses znovu vyhnul té bolesti,“ zaznívá v oficiálním traileru, který napovídá, že snímek bude sázet na stejné atributy jako seriálový prequel. Ať už se jedná o dynamickou soubojovou choreografii, rychlé tempo vyprávění, líbivé efekty či napínavé akční přestřelky, tvůrci slibují, že se diváci rozhodně nebudou u sledování nudit. Do režisérského křesla ostatně usedne Roel Reiné, který režíroval první dvě epizody Zabijáků Wu, a rovněž je spojen s nadcházejícím sci-fi seriálem Halo z dílny Paramount+.

Výprava do Thajska započne přesně v sobotu 12. února 2022, kdy se akční film Pěstní msta objeví na kartě Netflixu. Vedle hlavních protagonistů se fanoušci franšízy mohou těšit také na Lewise Tana, Jasona Tobina, Pearl Thusi nebo Lawrence Kaoa. Jste připraveni na pletky se starými nepřáteli, tajemným miliardářem a prastarou mocí usilující o ovládnutí světa?