Nevyhnutelné z minulého týdne se opravdu stalo skutečností. Avatar: The Way of Water má po posledním víkendu na kontě 2,024 miliardy dolarů. Znamená to rovnou několik věcí. V první řadě je to další zcela očividné potvrzení, že druhý díl je masivním komerčním úspěchem, který zajistil, že Avatar bude pokračovat i nadále. Dále může sám režisér James Cameron začít otevírat šampaňské, protože se stal vůbec prvním filmařem v historii, který zrežíroval hned tři filmy s dvoumiliardovými tržbami. The Way of Water se tak připojuje k prvnímu dílu a Titanicu.

Druhý Avatar také se svými tržbami úspěšně překonal marvelovku Spider-Man: Bez domova, která má na kontě 1,9 miliardy. Tím pádem ho také srazil z šestého místa žebříčku nejvýdělečnějších filmů všech dob, v rámci čehož se také stal tím komerčně nejúspěšnějším filmem po éře pandemie koronaviru. 

Avatar: The Way of Water je tak momentálně na prahu TOP 5 největších box office hitů všech dob. Se svými tržbami už dýchá na záda snímku Avengers: Infinity War, který má na kontě 2,052 miliardy. A i přestože druhý díl už v kinech začíná zpomalovat, lze očekávat, že během následujícího týdne se mu podaří Avengery překonat, čímž si zajistí krásné vyhřáté místečko ve zmíněné TOP 5. Ještě se tedy necháme překvapit, kam až jeho čísla vyšplhají, ale už teď na sebe mohou být tvůrci náležitě pyšní.

Avatar si nepřekvapivě i po svém šestém týdnu v kinech drží první místo v domácím box officu. Na druhém místě se umístil povedený animák Kocour v botách: Poslední přání, který má na kontě už přes 297 milionů. Třetí místo patří horůrku M3GAN, jehož tržby už činí 124 milionů, přičemž v roce 2025 se můžeme těšit na pokračování. 

A na co do kina tento týden? Jednoznačně na vynikající komediální drama Víly z Inisherinu, o které se postaral talentovaný Martin McDonagh. Pokud chcete vidět unikátní a do určitý míry i dojemný film o pěkně komplikovaném přátelství dvou chlapíků v podání Colina Farrella a Brendana Gleesona, rozhodně filmu dejte šanci.

Do našich kin se podívá ve čtvrtek, tedy 26. 1. 2023. Níže se můžete podívat na oficiální trailer.