Podle Making Star Wars by se měly další filmy odehrávat v éře The High Republic. Toto období ještě nebylo ve světě Star Wars zmiňováno. Ani v současném kánonu, ani v legendách. Netřeba si to ale plést s dnes už nekanonickou Starou Republikou (Old Republic), kde jsou zasazeny hry Star Wars: Knights of the Old Republic 1 a 2 nebo MMORPG Star Wars: The Old Republic.

High Republic by se měla odehrávat 400 let před Skywalkerskou ságou. Pravděpodobně by se nemělo jednat o několik filmů ze stejného období, protože se prezidentka Lucasfilm Kathleen Kennedy vyjádřila, že by se rádi oprostili od "trilogického formátu".

Tyto informace dobře korespondují se zprávami, které zveřejnil web Ziro.hu. Podle něj je nadcházejícím krokem pro toto univerzum „Project Luminous“. Byl oznámen vydavatelstvím Lucasfilm publishing na New Yorském Comic-Conu. Iniciativa zahrnuje komiksové scénáristy Claudii Gray, Justinu Ireland, Daniela José Olderu, Cavana Scotta a Charlese Soula. Ti se postarají o komiksy, knihy, hry a další média, jež povedou k nové sérii Star Wars filmů.

A o čem by nová sága měla být? Podle úniků by měl Project Luminous sledovat skupinu Jedi, kteří se chystají prozkoumat ještě neznámé zákoutí galaxie. Projdou mnoha dobrodružstvími a setkají se s několika různými druhy nepřátel, včetně prastarých Sithských bohů. Každý z hrdinů by měl mít různorodé schopnosti a nadání v Síle podobně, jako jsme to viděli u Avengers v MCU. Ale taktéž se zde budou nacházet postavy, které nejsou Jedi.

Project Luminous měl podle oznámení na NYCC začít tento rok. Momentálně to však vypadá, že projekt začne v roce 2021 a to právě hrou. To je však ještě daleká budoucnost vzhledem k tomu, že předpokládané vydání dalšího filmu má být v prosinci roku 2022. Možná by však Lucasfilm mohl představit nové postavy skrze hry, komiksy a knihy. Třeba bude Project Luminous právě o tom, aby ustanovil prostředí a vedlejší postavy a připravil tak půdu pro nový film.

Prozatím jsou tohle všechno pouze dohady. Koneckonců Kathleen Kennedy nedávno prohlásila, že ještě není definitivně rozhodnuto o tom, co bude následovat dál. Ale na druhou stranu zhruba ve stejném období řekla, že je na obzoru nový Star Wars film, který bude oznámen někdy v lednu. O tomto filmu však nevíme zhola nic a můžeme se jen sázet, jestli vůbec bude mít co dočinění s Projectem Luminous. Doufejme, že se brzy dozvíme více o směřování celého univerza.

Akutaulizace:

Dne 8. ledna vyšel druhý díl komiksu Star Wars: The Rise of Kylo Ren od scénáristy Charlese Soule. Výše v článku je zmíněn jako jeden z lidí, který má vést Project Luminous. V komiksu se objevil první důkaz o éře High Republic. Sice se zde objevil pouze tento název a na další podrobnosti si musíme počkat, ale už jenom tohle dává spekulacím jasnější obrysy.