POZOR! Následující řádky obsahují spoilery k bondovce Není čas zemřít!

Jednu dobu to vypadalo, že poslední bondovku s Craigem nakonec natočí slavný britský režisér Danny Boyle, který se proslavil díky filmům jako Trainspotting, 28 dní poté, Sunshine a Milionář z chatrče. Během příprav ale nakonec oscarový filmař od celého projektu odstoupil. Přesné detaily o jeho odchodu známé nejsou, ale údajně měli producenti mimo jiné problém s jeho vizí Bondova charakteru. Filmu se následně ujal Cary Joji Fukunaga, přičemž následně dostal název Není čas zemřít. V nedávném rozhovoru ale režisér konečně odhalil, o čem by jeho bondovka vlastně byla.

Snímek by se odehrával převážně v Rusku, kde by se z velké části zkoumal Bondův původ, který měl mít jakousi vazbu na studenou válku. I zde by se diváci dočkali představení Bondova dítěte, ovšem od vydaného filmu Není čas zemřít by se to v mnohém lišilo. Boyle si taktéž pohrával s myšlenkou, že legendárního agenta 007 na konci také usmrtí, ovšem producentům se prý nelíbil styl, kterým to chtěl provést. Celkově se ale duch filmu měl od svých předchůdců velice lišit. 

Boyle na scénáři pracoval se svým dlouholetým spolupracovníkem Johnem Hodgem, který byl hlavním scénáristou pro oba dva díly Trainspottingu. Producentka Barbara Broccoli, jejíž rodina produkuje filmy o Bondovi už od samotného počátku celé filmové série, také měla údajně problém s představou Bonda usmrtit, což jen přispělo k Boylově odchodu. Vzhledem k tomu, že Bond ve finálním filmu skutečně zemře, to je tudíž poměrně ironické. Režisér taktéž odhalil, kteří dva herci by se mu v roli příštího Bonda líbili nejvíce. První skvělou volbou by podle něho byl Paapa Essiedu, který působil v seriálech jako Můžu tě zničit a Gangs of London. Další volbou by pro něho byl Robert Pattinson, představitel Batmana, který si od dob konce Stmívání svou hereckou reputace stále více a více zlepšuje.

Zda se Danny Boyle jednoho dne vrátí ke kormidlu nějakého bondovského snímku, je otázkou. Na příští film o agentovi 007 si ale budeme muset několik let počkat. Nejdříve se totiž musí vybrat zcela nový představitel, což rozhodně nějaký ten pátek potrvá. První jednání o novém Bondovi však už začala, zatím však není vůbec známo, kdo by se slavné role mohl podle producentů ujmout.