Režisér Christopher Nolan patří mezi onu hrstku filmařů, u kterých to je vždy velká událost, když jim vyjde nějaký nový snímek. Momentálně v kinech boduje jeho Oppenheimer, jehož celosvětové tržby už činí krásných 890 milionů dolarů, což je na mládeži nepřístupné historické drama vyloženě fantastický výsledek. Fanoušci si už ale začínají pokládat onu zásadní otázku. Co nám slavný filmař nadělí příště?

Inu, neradi bychom to zakřikli, ale je zde určitá malá šance, že by to mohl být nový film s Jamesem Bondem. Server World of Reel odhalil, že Nolan před několika měsíci během tiskového turné Oppenheimera údajně jednal s producentkou Barbarou Broccoli, která má celou filmovou značku o agentovi 007 pod palcem. Podle všeho měl slavný režisér jednat o zrežírování hned dvou filmů s Jamesem Bondem pod dohledem studia Eon Productions. 

Nolan je ovšem filmař, který si pevně stojí za svým. A to se týká i jeho tvůrčích vizí. Ono jednání pak údajně narazilo na zádrhel, když Nolan požadoval úplnou kreativní kontrolu nad režií a scénářem. Zmíněná producentka je však známá určitým praktickým přístupem, který zřídka poskytuje takovou svobodu, tudíž je otázkou, zda k nějaké dohodě vůbec dojde. Následná jednání ale zastavila stávka scenáristů, která odstartovala na začátku května. Jakmile bude stávka u konce, režisér by mohl v jednání pokračovat.

Rozhodně se hodí připomenout, že Nolan je velkým fanouškem Jamese Bonda, obzvlášť éry Seana Conneryho. Navíc v podcastu Happy Sad Confused letos řekl, že by pro něj bylo úžasné privilegium natočit snímek o agentovi 007, přičemž podle režiséra je Bondův vliv na jeho filmografii až „trapně zjevný“. Zároveň také sdělil, že aby něco takového udělal, tak pro to musí nadejít ten správný okamžik v jeho tvůrčím životě. Holt uvidíme, co přinese budoucnost, ale bondovka od Christophera Nolana rozhodně zní zatraceně dobře. 

Stále ale také zůstává otázkou, který herec se vlastně stane příštím Jamesem Bondem. I nadále platí, že jedním z největších favoritů je Aaron Taylor-Johnson, ovšem oblíbenými fanouškovskými kandidáty jsou momentálně i herci jako Henry Cavill, James Norton, Tom Hardy a Rege-Jean Page.

Producenti však mají pro výběr příštího Bonda určité požadavky, které vám představí naše video níže. Dozvíte se v něm také, proč má právě Aaron Taylor-Johnson největší šance na to stát se novou verzí nejslavnějšího filmového agenta historie.