V roce 1985 nám slavný filmař Dan O'Bannon, scenárista sci-fi klasik jako Vetřelec (1979) a Total Recall (1990), nadělil legendární komediální horor Návrat oživlých mrtvol, který byl zároveň jeho režijním debutem. Snímek vynikl nejenom působivými speciálními efekty, ale také svým fungujícím humorem, který si střílel ze zombie hororů z minulých desetiletí.

Příběh se zaměřil na zaměstnance skladu s lékařskými potřebami, kteří nešťastnou náhodou vypustili smrtící plyn, jenž oživuje mrtvoly. A ty budou samozřejmě prahnout po šťavnatých mozcích živých. Na následný úspěch filmu posléze navázaly čtyři další díly, přičemž tím posledním byl snímek Return of the Living Dead 5: Rave to the Grave z roku 2005. O žádné další skvosty se už ale věru nejednalo.

Nyní se ale zdá, že slavná zombie značka bude opět (*nasazení slunečních brýlí*) vytažena z hrobu. 

Společnost Living Dead Media nedávno oznámila, že připravuje pro zombie značku reboot. Detaily o příběhu momentálně nejsou k dispozici, ale tvůrci slibují mládeži nepřístupnou podívanou (R rating), ve které nebude chybět hrůza a černý humor. Představitelé studia se tak nemohou dočkat, až celou značku opět (*druhé nasazení slunečních brýlí*) oživí, aby ji mohli představit mladším generacím fanoušků zombie žánru.

Teď ale ta špatná zpráva. Chystaný snímek už má podle všeho na palubě i svého režiséra, kterým by se měl stát Steve Wolsh. Ten má za sebou horory Muck (2015) a letošní Kill Her Goats, které jsou ale oba opravdu velice bídně hodnocené. Samozřejmě se může stát, že v případě rebootu Návratu oživlých mrtvol se stane nějaký zázrak, ale stejně si myslíme, že film nepadl do nejlepších rukou. 

Kdy přesně se rebootu dočkáme, je zatím ve hvězdách, ale jelikož se nedávno ke stávkujícím scenáristům přidali také herci, je možné, že to bude až zadlouho.

O obsazení tak zatím žádné informace nejsou. O zombie žánr je každopádně i nadále velký zájem, tudíž není divu, že toho chce Living Dead Media využít.