Pokud už vám všechny ty vážné zombie podívané lezou krkem a rádi byste zase viděli něco ve stylu Soumraku mrtvých (2004) a Zombieland (2009), zkuste dát šanci filmu Zom100: Co chceš stihnout, než tě sejme zombie z japonské produkce. A ze samotného názvu už je asi jasné, co od toho můžete čekat. Před dvěma týdny nám Netflix nadělil krátký teaser, nyní zde však máme plnohodnotný trailer, na který se můžete podívat výše.

Hlavním hrdinou se stane mladík jménem Akira Tendo (Eiji Akaso), který vyloženě nenávidí svou práci. Jedno dne se ale stane něco naprosto úžasného. Začne zombie apokalypsa. Jistě, sice člověku začne najednou hrozit, že skoná hrozivou a bolestivou smrtí, ale rázem si nebudete muset dělat těžkou hlavu s věcmi jako daně, nájem a především práce. Vždyť venku končí svět! A spolu s ním i jeho řád a pravidla. 

Akira si následně umane, že zbytek svého života prožije naplno. Udělá si proto seznam, jenž tvoří 100 věcí, které chce před smrtí stihnout udělat. Během toho ale narazí na další přeživší, kteří ho možná přinutí změnit priority. Nová upoutávka tak přislibuje solidní dávku šílené akce, přičemž v jedné scéně se dokonce nachází něco, co vypadá jako mega obrovitánský nemrtvý žralok. Holt zombie apokalypsy v Japonsku mají jinou šťávu.

Snímek bude adaptací mangy Zom 100: Bucket List of the Dead, kterou v roce 2018 vytvořili Haro Aso a Kotaro Takata. Před nějakou dobou také na službě Crunchyroll vyšla seriálová anime verze, která by měla být v podstatě tím samým příběhem. 

Filmovou adaptaci zas natočil Yusuke Ishida, přičemž o scénář se postaral Tatsuro Mishima.

Dále se ve snímku objeví herci jako Mai Shiraishi, Shuntarô Yanagi, Kazuki Kitamura, Akari Hayami, Yui Ichikawa, Doronzu Ishimoto, Miwako Kakei a Mayo Kawasaki.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 3. 8. 2023.