Studio Paramount Pictures minulý týden uvedlo do kin snímek Bob Marley: One Love, ve kterém si slavnou reggae hvězdu zahrál Kingsley Ben-Adir. Už nějaký čas si ale brousí zuby na film, který se zaměří na jinou ikonu hudební historie. A to na legendární britskou kapelu Bee Gees, kterou tvořili bratři Barry, Robin a Maurice Gibbovi. K chystanému životopisnému snímku se v minulosti upsalo hned několik režisérů.

Nyní to ale vypadá, že projekt by nakonec mohl padnout k nohám Ridleymu Scottovi, který by nám měl letos nadělit pokračování Gladiátora. Server Deadline hlásí, že Scott o roli režiséra zatím pouze jedná, pokud by ji ale přijal, v porovnání se zbytkem jeho filmografie by to byla zajímavá změna žánru. Ať už to ale dopadne jakkoliv, Scott je již ke snímku upsaný jako jeden z producentů. 

Snímek se připravuje už několik let. V roce 2021 to vypadalo, že ho natočí Kenneth Branagh (Přízraky v Benátkách), nicméně kvůli nabitému programu musel nakonec od projektu odstoupit. V roce 2022 se zas zdálo, že se režisérských otěží chopí John Carney (Once), ale i ten byl nakonec natolik zaneprázdněný, že film opustil. Na konci téhož roku pak byla ve hře i režisérka Lorene Scafaria (Zlatokopky).

Mezi Scottem a Bee Gees je každopádně zajímavé pojítko. A tím je Robert Stigwood, hudební magnát a dlouhodobý manažer skupiny, který zároveň působil i ve filmovém průmyslu. Díky Stigwoodovi měl Scott natočit snímek Castle Accident, ve kterém si měli zahrát všichni tři bratři. Film však nakonec světlo světa nespatřil, Scott místo toho natočil svůj slavný snímek Soupeři (1977).

Tak uvidíme, zda se slavný filmař ke skupině vrátí alespoň prostřednictvím chystaného filmu. 

Scénář měl původně napsat Ben Elton (Tenká modrá linie), nicméně i ten nakonec od projektu vycouval.

I nadále by mělo platit, že film napíše John Logan, který se Scottem pracoval na titulech jako Gladiátor (2000) a Vetřelec: Covenant (2017). Je také autorem scénáře k chystanému filmu Michael, který se zaměří na život a kariéru Michaela Jacksona.