Minulý měsíc konečně padla první klapka připravovaného životopisného filmu Michael, který se zaměří na kariéru a osobní život krále popu Michaela Jacksona. A i přestože nás od premiéry dělí ještě více než rok, už teď si můžete představitele legendárního zpěváka prohlédnout na nové fotce níže.

Jak už dlouho víme, hlavním představitelem se stane zpěvákův synovec Jafaar Jackson. Snímek už ale nabral na palubu další tváře, například mladší verzi Jacksona si zahraje Juliano Krue Valdi.

Dále je na palubě i na Oscara nominovaný Colman Domingo (Živí mrtví: Počátek konce), který si zahraje Michaelova otce Joea, jenž si dával záležet na tvrdé výchově.

Pak tu ještě máme herečku Niu Long (Nezvěstná), která ztvární Michaelovu matku Katherine.

A nakonec je zde i Miles Teller (Top Gun: Maverick), který by se měl ve filmu představit jako John Branca, Michaelův manažer a právník. 

Snímek by se měl zaměřit na pozdější etapu Jacksonovy kariéry a života, ale prostřednictvím flashbacků bychom měli prozkoumat i jeho dětství a dospívání.

Režisér Antoine Fuqua také před nějakým časem uvedl, že snímek prozkoumá i Jacksonovu temnější a kontroverznější stránku, například zneužívání sedativ a samozřejmě nařčení z pedofilie. Stále je ale otázkou, zda se nakonec film nebude s těmito tématy přece jenom hodně krotit, protože na výrobu snímku dohlíží i Jackson Estate, společnost spravující pozůstalost Michaela Jacksona. Ta už v minulosti tvrdě zkritizovala dokument Leaving Neverland (2019) od britského filmaře Dana Reeda, který se mimo jiné zaměřil na zpěvákovu kauzu kolem sexuálního obtěžování malých dětí. Holt uvidíme. 

Antoine Fuqua má za sebou snímky jako Training Day (2001), Král Artuš (2004), Equalizer (2014) a Osvobození (2022).

Scénář filmu si vzal na starost John Logan, který v minulosti pracoval na známých snímcích jako Gladiátor (2000), Poslední samuraj (2003), Skyfall (2012) a Spectre (2015).

Do našich kin se snímek podívá 17. 4. 2025.