AMC nás s těmi ukázkami na další spin-off Živých mrtvých (The Walking Dead) skoro až rozmazluje. Na světě totiž máme další plnohodnotný trailer, tentokrát už označen jako „finální“, který láká na nadcházející minisérii The Walking Dead: The Ones Who Live.

V tom se dočkáme dlouho očekávaného návratu Ricka Grimese (Andrew Lincoln), který byl sice nějaký ten čas pryč, ale zombíky zabíjet rozhodně nezapomněl. Dokazuje to i výše uvedená upoutávka, která akčními sekvencemi nešetří. Samozřejmě nebude chybět ani jeho láska Michonne (Danai Gurira), která po Rickovi neúnavně pátrá. Kromě obou dvou protagonistů dostává prostor také nová postava v podobě generálamajora Bealea (Terry O'Quinn), jenž bude zřejmě sehrávat úlohu záporáka.

Jedním z hlavních hráčů celého spin-offu bude také Občanská republika (Civic Republic), jež nám skrze upoutávku opět dokáže, že skutečně jde o jednu z nejmocnějších frakcí, jaká byla v celém seriálovém univerzu doposud představena. Jak moc bude komplikovat očekávané znovushledání Ricka a Michonne, se každopádně necháme překvapit. 

Tvůrcem a hlavním scenáristou nadcházející minisérie se stal Scott M. Gimple, veterán původního seriálu, který byl jeho showrunnerem od 4. do 8. řady.

Kromě zmíněných hrdinů se na scénu vrátí i Anne alias Jadis, kterou si opět zahrála Pollyanna McIntosh. Dále hrají Lesley-Ann Brandt jako Pearl Thorne a Matthew Jeffers jako Nat.

Spin-off bude premiérovat 25. 2. 2024.