Jelikož filmy o životech a kariérách hudebních legend mezi diváky evidentně slaví úspěch, studio Paramount se rozhodlo v jejich tvorbě pokračovat. V přípravě je tak životopisný snímek o životě reggae legendy Boba Marleyho, který by si měl posvítit na část kariéry milovaného umělce do co největších detailů. Slavného zpěváka ztvární Kingsley Ben-Adir, pro mnohé zatím poměrně neznámý herec, jehož kariéra se začíná teprve rozjíždět. Objevil se například jak ve snímku Král Artuš: Legenda o meči od Guye Ritchieho, tak i v populárním seriálu Peaky Blinders. Největší pozornost na sebe ale pravděpodobně upoutal poté, co v roce 2020 hrál ve filmu Noc v Miami…, kde ztvárnil Malcolma X.

A díky nedávným informacím nyní víme, že se k němu připojí další vycházející hvězda. Tou bude Lashana Lynch, která má ve filmu ztvárnit Marleyho ženu Ritu. 

I přestože se Lynch narodila v Londýně, její rodina původně pochází z Jamajky, což údajně pro castingový tým hrálo velkou roli pro její následné obsazení. Herečka se objevila ve filmech jako Fast Girls a Captain Marvel, ale nejvíce se pravděpodobně proslavila díky působení v bondovce Není čas zemřít, kde ztvárnila agentku Nomi. Hereččino obsazení do role schválila i skutečná Rita Marley spolu s dalšími členy rodiny.

O režii filmu se postará Reinaldo Marcus Green, jehož snímek Král Richard: Zrození šampionek z minulého roku zabojoval na Oscarech 2022. O scénář se zas mají postarat hned tři filmaři - Zach Baylin, Frank E. Flowers a Terence Winter.

Sám režisér už minulý rok prozradil, že nadcházející životopisný film se především zaměří na tvorbu slavného alba Exodus z roku 1977, které vzniklo pod taktovkou Marleyho kapely Bob Marley and the Wailers. Album je rozděleno na dvě poloviny: první se točí kolem náboženské politiky, zatímco druhá polovina je zas zaměřena na témata sexu a zachování víry. Nutno také dodat, že Marley začal na albu pracovat nějaký čas poté, co byl v roce 1976 málem zavražděn. A jelikož Green prohlásil, že film se bude z části odehrávat právě v roce 1976, onen pokus o vraždu možná bude skutečně převeden na filmové plátno.