Co se asi tak stane, když do sebe velký černý medvěd nacpe opravdu pořádné množství kokainu? Inu, přesně to nám ukáže nadcházející černá komedie jménem Medvěd na koksu, který z určité části vychází podle skutečné události, k níž došlo v roce 1985. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Ve zmíněném roce totiž letadlo přepravující narkotika z Kolumbie ztratilo až 40 kilo kokainu nad národním lesem Chattahoochee v americkém státě Georgia. Následně se zjistilo, že kokain pozřel černý medvěd, který byl později nalezen v lese mrtev, přičemž samotná příčina smrti se považovala za jedno z největších předávkování drog v historii. Medvěd je nyní vystaven v Lexingtonu v Kentucky s přezdívkou „Pablo Escobear“ a je jedinečnou turistickou atrakcí.

Jaké by to ale asi bylo, kdyby se s medvědem setkali nějací lidští nešťastníci? Přesně o tom bude výše zmíněný snímek. Trailer nám tak ukáže dvojici záchranářů, kteří přicházejí do naprosto zpustošeného návštěvnického centra. A ke své hrůze pak objeví zdrogovaného medvěda, kterého popadne pořádně vražedná nálada. Ovšem dokonce natolik agresivní, že ani auto záchranky není vůbec spolehlivým útočištěm.

Upoutávka nám následně také ukáže další postavy, které se v medvědově lese objeví, včetně i skupinky drogových dealerů, která chce zjistit, co se vlastně stalo s jejich zbožím. A samozřejmě na ně čeká pěkně nemilé překvápko. 

O režii se postarala herečka Elizabeth Banks, která už s natáčením svých vlastních snímků má určité zkušenosti, je například zodpovědná za filmy jako Ladíme 2 a remake Charlieho andílků z roku 2019. O scénář se postaral Jimmy Warden, který například pracoval na snímku Chůva na zabití: Krvavá královna.

Ve filmu se tak dočkáme herců jako Keri Russell, Ray Liotta, Alden Ehrenreich, Brooklynn Prince, O'Shea Jackson Jr., Kristofer Hivju, Margo Martindale a Jesse Tyler Ferguson.

Oficiální premiéra v kinech je stanovená na 23. 2. 2023.