Uvedení filmu Ježek Sonic 2 do kin 8. 4. se rychle blíží. Aby fanoušci nejrychlejšího modrého ježka byli ještě více nadšeni, byl ke včerejšímu dni zveřejněn finální trailer, jenž je nabitý akcí a easter eggy. Druhé pokračování Ježka Sonica navazuje tam, kde první díl skončil. Sonic (Ben Schwartz) žije šťastně v Green Hills se svými novými přáteli a snaží se dokázat, že má na to, aby se stal skutečným superhrdinou. Vedle Schwartze se v pokračování vrací James Marsden, Tika Sumpter, Adam Pally, Lee Majdoub a Jim Carrey jako klasický Sonicův padouch Dr. Robotnik. Navíc se vrací Colleen O'Shaughnessey jako hlas Tailse, se kterým jsme se mohli krátce seznámit v potitulkové scéně prvního filmu. V tomto pokračování se také nově přidávají Natasha Rothwell, Shemar Moore a Idris Elba jako hlas Knucklese.

Trailer začíná krásnou havajskou svatbou, kterou přeruší zvonění Tomova telefonu, kde se objevuje první zábavný easter egg - vyzváněcím tónem je totiž "Green Hill Zone theme" z původní videohry. Na druhém konci hovoru je Sonic, který sjíždí zasněženou horu. A nebyl by to Sonic, kdyby jej nepronásledovala skupina nepřátel. V tomto traileru se jedná o hejno robotů. Tom pak použije jeden z portálových prstenů z prvního filmu, aby Sonicovi pomohl utéct. Odtud se začíná odvíjet děj traileru: Doktor Robotnik se vrátil a našel neomezený zdroj energie, jenž fanoušci hry znají pod názvem "smaragd chaosu", který od něj Sonic a jeho parta musí získat, jinak je svět odsouzen k záhubě.

To ale není všechno, Robotnik totiž spojil své síly s Knucklesem, který je tak silný jako je Sonic rychlý. Po tomto zjištění následuje nespočet akčních scén. Vidíme například Sonica a Tailse, bojující se skupinou robotů v prostředí chrámu, Sonica a Knucklese, kteří se střetávají při sjíždění hory na snowboardu, nebo Sonica a Toma, jak utíkají před obřím robotickým mechem, jenž vypadá stejně jako mech Dr. Robotnika ze hry. 

Tvůrci filmu si jsou jistě vědomi vzrůstající popularity původních her o Sonicovi, který v kolektivním povědomí hráčů i po 30 letech stále zůstává, a proto vydali další plakát, tentokrát zaměřený přímo na fanoušky, co mají na milované hry stále hezké vzpomínky. Plakát je jasnou poctou původnímu přebalu hry, na němž se Dr. Robotnik v podání Jima Carreyho šklebí nad obřím číslem, které označuje pokračování. Slogan "Welcome to the Next Level" odkazuje na klasickou reklamní kampaň na konzoli Sega Genesis z počátku 90. let.

Ale i když je velmi podobná původnímu boxartu, v některých ohledech se také liší. Sonic a Tails jsou stále v centru pozornosti, ale v této verzi stojí zády k sobě. Místo prázdného pozadí je zde vidět krajinu s vodopádem. Celkově je nová verze plakátu dynamičtější, ale možná ne tak čistá jako originál. Plakát byl vydán v rámci příprav na vydání hry Sonic 2, která má vyjít příští měsíc. Paramount a Sega mají se Sonicem velké plány. Kromě chystaného filmu se pro Paramount Plus připravuje spin-off seriálu o Knucklesovi s Elbou v hlavní roli, plus Sega také připravuje novou hru.

Přečtěte si také: Ježek Sonic 3: Keanu Reeves se připojuje k chystanému filmu jako Shadow

Film Ježek Sonic 2 vychází z videoherní série společnosti Sega. V pokračování se do režisérského křesla vrací režisér prvního filmu Jeff Fowler, zatímco Pat Casey a Josh Miller se opět postarali o tvorbu scénáře. Nově se k nim připojil také John Whittington. Producenty filmového pokračování jsou Neal H. Moritz, Toby Ascher, Toru Nakahara a Hitoshi Okuno. Výkonnými producenty jsou Haruki Satomi, Yukio Sugino, Shuji Utsumi, Nan Morales a Tim Miller.

Ježek Sonic 2 přijde do kin již 8. 4. Napište nám do komentářů, co si o finálním traileru a nápaditém plakátu myslíte. Těšíte se na pokračování o nejrychlejším modrém hrdinovi?