Nedáno vyšel na Netflixu seriálový spin-off Zaklínače s podtitulem Pokrevní pouto. A jak se zatím zdá, jedná se opravdu pořádný přešlap vedle, který fanoušci bělovlasého zabijáka potvor zatracují do horoucích pekel. Pokud si ale něčím chcete spravit chuť, můžete se výše podívat na další díl české video-povídkové série jménem The Witcher Stories, který vyšel před několika dny. Ano, rozpočet je sice mnohem menší, navíc celý díl má jen něco přes tři minuty, ale oproti té nově vydané „nádheře“ od Netflixu to i tak působí víc jako něco ze Zaklínače.

V nejnovějším díle jménem „Cesta“ se podíváme do redanských lesů, přes které prochází prostý kupec (Ondřej Kršňák) a jeho najatý žoldák (Josef Macek). Najmout si na cesty ochranu je pro obchodníka moudré rozhodnutí, přece jenom se okolí hemží nejenom nejrůznějšími krvelačnými stvůrami, ale i chamtivými hrdlořezy a bandity. 

A přesně na skupinku takových lapků onen nebohý kupec narazí. A jelikož se nejedná o žádné zelenáče, najatý žoldák patrně nebude schopný všechny přemoci. Na kupce se ale usměje štěstěna, protože po lesích se taktéž potuluje Kolgrim (Vojtěch Kačírek), zaklínač ze školy zmije, který je de facto hlavním protagonistou celé série. A jakožto správný obchodník má s sebou peníze, které každému zmutovanému zabijákovi nestvůr voní. Kolgrim se tak rozhodne kupci pomoci a banditům se postaví. A kdo ví, možná na to zmijí zaklínač půjde tak chytře, že ani nebude třeba, aby tasil svůj ocelový meč. 

I na tento díl dohlíželo filmařské duo Martin Třešňák a Filip Mašek, přičemž Filip Ženíšek, překladatel herního Zaklínače a jeden z tvůrců celé video série, se ujal pomocné režie. I zde se o hudbu postarala slovenská kapela Strigôň, která na sérii s tvůrci spolupracuje už od jejího počátku z roku 2019.

A pokud je tohle vaše první střetnutí s celou povídkovou sérií, určitě se podívejte i na další díly! Je na nich patrná nejenom určitá profesionalita, ale i láska k celému světu, který Andrzej Sapkowski vytvořil.