Informace pocházejí od důvěryhodného zdroje.

Druhá série seriálového Zaklínače pro mnohé patří mezi nejočekávanější projekty na Netflixu. A jak už to tak bývá, s blížící se premiérou začnou skulinou ve dveřích procházet i nějaké ty spoilery. A web Redanian Intelligence přednedávnem některé z nich zveřejnil. Ovšem jejich obsah věru příliš fanoušků určitě nepotěší. Především se totiž budou týkat událostí na zaklínačském hradišti Kaer Morhen, kam momentálně míří Geralt s Ciri, aby tam mladá princezna mohla zahájit svůj tréning. V původní knižní předloze jsou sekvence na Kaer Morhen poměrně klidnými pasážemi, ve kterých je jedna konverzačka za druhou. V seriálové adaptaci na něm však dojde k boji. A ten se pro jednu postavu stane pravděpodobně osudným.

POZOR! Nadcházející řádky obsahují potenciálně VELKÉ spoilery ke druhé řadě. Pokud si nechcete kazit překvapení, doporučujeme přestat číst ZDE.

Podle získaných informací by se na Kaer Morhen měly odehrát dvě bitvy. Ta první by měla být s hrozivým Lešijem, kterého jsme už mohli spatřit v nedávném traileru na druhou řadu. Ona zásadní zpráva je ale ta, že Lešij pravděpodobně usmrtí jednoho ze zaklínačů, jmenovitě sympaťáka Eskela, kterého mohou znát i fandové videoherních adaptací. Eskel v předlohách sice nehrál žádnou velkou roli, ale celý příběh samozřejmě přežil. Web totiž informoval o tom, že Eskel má prodělat nějakou velkou fyzickou proměnu. A ne, nebude se jednat o jeho ikonickou jizvu. Jeho původní představitel Thue Rasmussen, kterého později v roli Eskela nahradil Basil Eidenbenz, v lednu roku 2020 na svém Instagramu zveřejnil sérii fotek, na kterých ho skupina maskérů předělává na… něco. Možná si řeknete, že se možná jedná o jiný projekt, ale není tomu tak. Ve svém příspěvku totiž herec uvedl Barryho Gowera, který na Zaklínači pracuje také.

Navíc logo jedné z epizod má podobu vlčí hlavy, která se zdá být obehnána stromovými kořeny. Znamená to snad, že Eskel bude Lešijem nějakým způsobem znetvořen, což následně i zapříčiní jeho smrt? To se necháme překvapit, ale bohužel se zatím zdá, že Eskel se konce druhé série patrně nedožije. 

Druhá bitva by se měla odehrát na konci řady. Nevíme přesně, proti čemu budou zaklínači bojovat, ale zdá se, že to bude něco nestvůrného. Na uniklých fotkách z natáčení můžeme vidět „green screenovou“ loutku, ze které následně v postprodukci animátoři vytvoří něco hrozivého. Něco, co má zřejmě fakt velkou tlamu s tesáky. A patrně přesně proti tomu se zaklínači budou bránit svým znamením Quen (Nebo to je snad Aard?), které jsme již viděli použít v traileru. Taktéž se zdá, že právě tímto bojem bude celá druhá série končit. 

Dále se webu podařilo zjistit, že dějová linka celé druhé série se bude soustředit zprvu na Kaer Morhen, pak na vévodství Ellander, ve kterém by se měli Geralt a Ciri shledat s Yennefer, a pak by se celý příběh měl opět vrátit do Kaer Morhen. Tak uvidíme, zda tyto uniklé informace budou pravdivé. Přesvědčit se o tom budeme moct od 17. 12. 2021.