Na konci minulého roku vydal Netflix první spin-off svého seriálového Zaklínače, který nesl podtitul Pokrevní pouto. A to dopadlo přímo katastrofálně. I tak to ale bude streamovací platforma zkoušet znovu, tentokrát se však nebude vracet zas až tolik do minulosti. Už na konci února/februára sever Redanian Intelligence uvedl, že Netflix připravuje seriálový spin-off o Potkanech, skupině, se kterou budou obeznámení především znalci knižních předloh. Projekt má momentálně pracovní název Riff Raff (Chátra), přičemž předprodukce by měla momentálně probíhat v Jihoafrické republice.

Natáčet by se mělo začít někdy během tohoto měsíce, přesněji v Kapském Městě, přičemž produkce by měla trvat do začátku podzimu. Potkani se poprvé objevili v knize Čas opovržení, jejíž události by měla zadaptovat také nadcházející třetí řada Zaklínače. Jedná se o bandu mladých zbojníků a lapků, s nimiž se jednoho dne střetne také Ciri. V celkovém příběhu knižní ságy zas až tak velkou úlohu nehráli, ale díky nim byl například představen jeden z největších antagonistů předloh, kterým byl lovec odměn Leo Bonhart. 

Spin-off by se měl každopádně odehrávat ještě před střetnutím se Ciri, přičemž bychom se měli dočkat příběhu o nějaké velkolepé vloupačce. Tu Potkani mají chystat proti jakémusi nebezpečnému zločineckému králi, který je nechvalně známý v celém království. Není však specifikované, o jaké království přesně jde. Je tak možné, že příběh se bude odehrávat kdesi v severních zemích, které si nilfgaardské císařství stále ještě nepodmanilo.

Potkani se skládají z následujících členů: Asse, Jiskra, Kayleigh, Mistle, Reef a Giselher, který byl vůdcem celé skupiny. Už také dlouho známe jména herců, kteří čtyři z Potkanů ztvární v nadcházející třetí řadě Zaklínače. Uvidíme tak Christelle Elwin jako Mistle, Fabiana McCalluma jako Kayleigha, Aggy K. Adams jako elfku Jiskru a Juliette Alexandru jako Reef. Poprvé by se měli objevit v posledních dvou epizodách třetí řady. Herce si můžete prohlédnout níže.

Zatím však není známo, kdo si zahraje Asseho a Giselhera. Lze každopádně počítat s tím, že herci si své role zopakují i v nadcházejícím spin-offu. 

Hlavní showrunnerkou by se měla stát scenáristka Haily Hall, která napsala šestou epizodu první řady Zaklínače, tedy díl Vzácný druh. Pokud má produkce spin-offu trvat až do začátku letošního podzimu, premiérovat by mohl někdy během roku 2024. Třetí série Zaklínače by zas měla dorazit někdy během tohoto léta.

Bude to však naposledy, co v seriálu uvidíme Henryho Cavilla jako Geralta z Rivie, pro řadu čtvrtou ho posléze nahradí Liam Hemsworth.