Ve čtvrtek jsme vás informovali o tom, že Netflix chystá animovaný film ze světa Zaklínače s titulem The Witcher: Nightmare of the Wolf. Animace se má ujmout studio, které vytvářelo Legendu Korry.

Teď již víme i něco málo o příběhu. Určitě nejednoho fanouška překvapilo, že film se nebude věnovat hlavní postavě seriálu, her a knih Geraltovi, ale jeho mentorovi Vesemirovi. Bude adaptovat jeho rané mladí, kdy si ho zaklínač Deglan teprve přivedl na Kaer Morhen díky zákonu překvapení.

Vesemir byl ve všech médiích pouze vedlejší postava. Proto o něm víme velmi málo a tvůrci se budou muset zaměřit na zcela původní příběh. Ti sečtělejší z vás si mohou říci, že tu přeci máme povídku Dítě překvapení, která je celá o něm. Tato povídka je však Sapkowskému připisována neprávem a jedná se pouze o fanfikci.

Další palčivou otázkou je, kdo Vesemirovi propůjčí svůj hlas. Fanoušci spekulují o Theu Jamesovi, který v osmém díle seriálu pronesl jednu větu, když přebíral mladého Geralta pod svoje křídla. Samozřejmě po jedné větě není tento herec s postavou nijak výrazně spjat, tak je možné, že Vesemira bude namlouvat někdo úplně jiný. Vzhledem k množství informací, které se kolem této série objevují, bych se nebál, že se to včas nedozvíme.