Je tomu vskutku krátký čas, co americký režisér Zack Snyder vypustil do světa zombie blockbuster Armáda mrtvých, oznámil pokračování a animovaný seriál a dokonce i novou značku s tematikou severské mytologie. Tolik projektů je však na tohoto nejspíš „mimozemského“ tvůrce málo, protože během rozhovoru pro magazín The Hollywood Reporter oznámil Snyder další film pro streamovací platformu Netflix.

Přečtěte si také: Army of the Dead dostane pokračování i animovaný seriál

Space opera Rebel Moon, jak by se tento nový film měl jmenovat, bude zasazena do mírumilovné kolonie na konci vesmíru, jež je ohrožována tyranem Balisariem. Zástupci kolonie proto vyšlou zatím nejmenovanou mladou ženu, aby ve vesmíru vyhledala válečníky, kteří ji pomohou odvrátit invazi a zachránit její krásný mírumilovný svět před utlačovateli.

Recenze na film Armáda mrtvých

„V tomto filmu bude zřetelná moje dětská láska k Akiru Kurosawovi a Star Wars. Miluji sci-fi a obrovská dobrodružství. Doufám, že se z tohoto filmu stane obrovská značka s vesmírem, který budeme postupně budovat,“ řekl Snyder během rozhovoru.

Spojitost filmu Rebel Moon se značkou Star Wars není náhodná a odvozená jen ze Snyderovi fanouškovské lásky. V roce 2012, těsně předtím, než Disney zakoupilo Lucasfilm, se po světě šířily informace, že Snyder režíruje nějaký samostatný snímek ze světa Hvězdných válek. Podle rumorů měl být film velmi inspirovaný kultovním dílem Sedm samurajů od Akiry Kurosawy. Spekulace však byly později vyvráceny a projekt nikdy nevznikl.

Rozhovor pro magazín The Hollywood Reporter není první událost, při které by se Snyder o projektu Rebel Moon zmínil. Na začátku tohoto roku, během PR tour k Armádě mrtvých, Snyder zmínil, že na tomto projektu pracuje již od roku 2013 a přeje si ho úspěšně dokončit. Vypadá to tedy, že rumory z roku 2012 se zakládají na pravdě, akorát se nakonec nebude jednat o projekt ze Star Wars univerza. Anotace však naznačuje, že inspirace Hvězdnými válkami je opravdu značná.

I když je Rebel Moon zatím v rané fázi tvorby, Snyder již stihl zapracovat na samotném vesmíru, ke kterému se vyjádřil značně umělecky: „Poslední dva nebo tři roky jsem strávil budováním tohoto vesmíru. Každý roh musí být skvěle vymalován. Neustále jsem dělal nějaké návrhy, neustále si vše v hlavě kreslil a kultivoval svou úrodnou půdu, aby byl tento svět uvěřitelný.“

Přečtěte si také: Zack Snyder představil nový animovaný projekt s tematikou severské mytologie

Na projekt Rebel Moon si ještě chvíli počkáme, protože zatím probíhají první fáze pre-produkce. Jsme však zvědaví, jestli Snyder a Netflix dokážou někdy konkurovat společnosti Disney a jejich vesmíru Hvězdných válek.