Armáda mrtvých od Zacka Snydera už je nějaký ten pátek dostupná na streamovací službě Netflix a prozatím získává poněkud rozporuplná hodnocení. O tom, jak se líbila nová zombie heist akce, nám se dozvíte už toto úterý. Recenze je totiž naplánovaná na 8.6. a rozhodně se máte na co těšit. 

Nicméně velký segment si pro sebe Armáda mrtvých ukradla i v první den netflixovského online conu Geeked Week. Sám Zack Snyder odpovídal na několik dotazů a prozradil nejedno překvapení, které celý film vlastně staví do nového světla.

Kromě celkem tradičního pochlebování o tom, jak obří film je Armáda mrtvých a jaká čest byla pro Zacka a jeho ženu Deborah tvořit takový film přímo pro Netflix, vypadlo ze Zacka opravdu pár zajímavých věcí.

Velká část rozhovoru se točila okolo CGI zombie tygra, kterého měl podle fanouškovských teorií hrát samotný Zack Snyder. Ten ovšem tuto informaci vyvrátil, protože při natáčení scén s tygrem stál on za kamerou, a ne před ní. Jeho manželka Deborah mezitím natáčela skutečného tygra. Tady se provalil první nečekaný crossover, protože ten tygr je hlavní hvězdou dokumentárního cyklu Tiger King. Právě propojením živého tygra a motion capture chtěli Snyderovi vytvořit nejzajímavější zombie kočičí šelmu v historii. Názor na to, jestli se jim to povedlo, necháme na vás. 

Největší pozdvižení bylo oznámení toho, co manželé Snyderovi dále chystají pro Netflix. Oficiálně potvrdili, že pracují na prequelu k Army of the Dead s názvem Army of the Thieves. Navíc oznámili i práci na anime seriálu Army of the Dead: Lost Vegas. Tím pádem nám tu vzniká další Snyderovo universum, tentokrát zaměřené na zombíky. Snad bude tento svět trvanlivější než jeho superhrdinský vesmír.

Populární zombíci Zeus a Athéna se vrátí, to alespoň tvrdí Zack Snyder, podle kterého by měli svůj prostor dostat právě v animované sérii. Také se vyjádřil k tomu, jestli Casino Gammorah má něco společného s tím samým kasinem ze hry Fallout: New Vegas. Původně tyto budovy neměly žádný společný základ, ale Zackovi se ta představa zalíbila natolik, že si tento easter egg tak trochu přivlastnil.

V rozhovoru se hodně řešily i časové smyčky a mimozemšťané, kde už se ale i trochu zabíhalo do spoilerů, takže toto radši vynecháme. Jen jako zajímavost ale můžu zmínit, že odkazy na různé mimozemské formy života jsou prý takřka na každém druhém snímku. Takže hledači všemožných skrytých zpráv můžete s klidem zkoumat Armádu mrtvých vteřinu po vteřině a hledat tam nejrůzněji poschovávané odpovědi na vaše otázky.