Americký režisér Zack Snyder bude oficiálně pracovat pro Netflix. Magazín The Hollywood Reporter ve své zprávě potvrdil, že Snyder prostřednictvím společnosti Stone Quarry Productions podepsal s tímto streamovacím gigantem dvouletou smlouvu.

Přečtěte si také: Zack Snyder představil nový animovaný projekt s tematikou severské mytologie

Článek již zmiňovaného magazínu však není žádnou novinkou, ale spíše potvrzením původních spekulací. O kontraktu se už mluvilo přibližně před dvěma měsíci, kdy Snyder na Netflixu vydal zombie blockbuster Armáda mrtvých (Army of the Dead).

Naše recenze na film Armáda mrtvých

I přes velmi průměrná hodnocení od kritiků se z tohoto titulu stal jeden z nejsledovanějších Netflix filmů na platformě. Díky komerčnímu úspěchu začal Snyder pracovat hned na třech projektech z tohoto nového zombie univerza. Značka Army of the Dead by se postupem času měla rozrůst o prequel Army of Thieves, animovaný spin-off Army of the Dead: Lost Vegas, a dokonce i o pokračování původního filmu, na kterém Snyder opět spolupracuje se scenáristou Shayem Hattenem (John Wick 3).

„Mým velkým snem a nadějí je přinést co nejvíce kvalitního obsahu a udělat to v obrovském měřítku. Velké projekty a velké filmy,“ řekl Snyder během rozhovoru pro magazín The Hollywood Reporter.

Své vyčerpávající vyjádření ke kontraktu přinesla i Snyderova manželka a producentka, Deborah Snyder: „Bylo pro nás velmi důležité najít partnerství, které je založené na vzájemném respektu. Kreativní proces prostě funguje nejlépe, když si všichni navzájem důvěřují. V ten moment můžete riskovat a být kreativní. My při tvorbě většinou nespoléháme na jistotu. Obsah, který tvoříme, je trochu na hraně a já si myslím, že je velmi důležité být v dobrém partnerství, ve kterém si rozumíme.“

Kromě rozšíření světa Army of the Dead pracují manželé Snyderovi i na space opeře s názvem Rebel Moon. Původně se mělo jednat o Star Wars projekt, který byl však zrušen poté, co společnost Disney zakoupila Lucasfilm. Snyder se však rozhodl projekt lehce pozměnit a dokončit. Více informací o filmu Rebel Moon naleznete v našem samostatném článku.

Zack Snyder je z pracovního hlediska opravdu neskutečný člověk. Jsme tedy opravdu zvědaví, co nám divákům během dvouletého kontraktu s Netflixem přinese.