Snyderova verze Justice League k nám letí ve zběsilém tempu, za které by se ani Superman nestyděl a její autor nám ve stejném tempu servíruje jednu novinku za druhou. Kromě nejnovějšího traileru jsme zásobováni nespočtem spekulací a promo fotografií. A čím více se blížíme k samotné premiéře, tím více se probírá Snyderův vztah finální verzi filmu z roku 2017, kterou dodělával a do jisté míry překopával Joss Whedon. Byl to právě režisér prvních dvou Avengers, který nastoupil na režisérské křeslo, když Zack Snyder odešel z projektu po úmrtí své dcery. 

Z rozhovoru pro Vanity Fair vyšlo najevo několik zajímavých věcí. První je ta, že Snyder nikdy neviděl Whedonovu verzi. Zack Snyder vyprávěl, jak za ním přišla jeho žena Deborah a výkonný producent Christopher Nolan (Tenet) se slovy, ať na ten film nekouká, protože by mu to zlomilo srdce.

Je pravda, že Whedon díky dotáčkám a slabé stopáži nevymáčkl z Justice League mnoho a film nezaznamenal ani kdovíjaký finanční úspěch. Nicméně je škoda, že Joss Whedon na téma Snyder Cutu a celé Justice League odmítá poskytnout svůj pohled na věc. Střet těchto úspěšných režisérů by mohl být zajímavý, avšak absence jakékoliv mediální komunikace ze strany Josse Whedona dělá z případného střetu jednostrannou záležitost.

Druhou věcí, kterou Zack v rozhovoru zmínil je fakt, že za dotáčky a práci na Snyder Cutu nedostává žádný plat. Tenhle v showbyznysu poněkud nevídaný jev odůvodnil slovy, že díky tomu získal tvůrčí svobodu a kontrolu nad celým projektem.

Objevila se i nová promo fotografie Jokera v podání Jareda Leta a tentokrát se jedná o pořádně vypečený kousek. Jen málokdo z nás si dokázal představit Jokera v rozvázané kazajce s trnovou korunou na hlavě evokujícího na první pohled samotného Ježíše. Tohle je opravdu mistrný kousek a já jsem sám zvědav, jakým způsobem to bude předvedeno ve filmu samotném.