Pozor! Následující článek obsahuje spoilery ze seriálu X-Men z roku 1992!

Pokud jste se jako caparti dívali na animované X-Meny, tak se připravte na opravdu pořádnou dávku nostalgie. Marvel totiž konečně zveřejnil první oficiální trailer na dlouho očekávanou sérii jménem X-Men '97, na který komiksový gigant láká už několik let. Na upoutávku se můžete podívat výše.

Jak už nějaký čas víme, nebude se jednat o žádný reboot, chystaná podívaná přímo naváže na známý animovaný seriál X-Men z roku 1992, který fanouškům nadělil pět řad. Po smrti Charlese Xaviera je na zbylých X-Menech, aby vedli mutantskou školu a ochraňovali lidstvo proti zlým silám. A to i přestože na ně část společnosti hledí s odporem. Vrátí se tak jak robotičtí Sentinelové, tak i starý dobrý Magento (Matthew Waterson), který se pokusí dostat školu pod svůj palec. 

Trailer každopádně nevypadá vůbec špatně, vedle původní série působí sice moderněji, ale i tak je z něho cítit ono nostalgické kouzlo devadesátek. Celkově se můžeme těšit na 10 nových epizod, přičemž na další řadě se již pracuje.

Co se týče obsazení, tak se nám představí Ray Chase jako Cyclops, Jennifer Hale jako Jean Grey, Alison Sealy-Smith jako Storm, Cal Dodd jako mutantská hvězda Wolverine, JP Karliak jako Morph, Lenore Zann jako Rogue, George Buza jako Beast, AJ LoCascio jako Gambit, Holly Chou jako Jubilee, Isaac Robinson-Smith jako Bishop a Adrian Hough jako Nightcrawler.

Marvelovské seriály byly v poslední době nic moc, ale tohle by skutečně mohlo stát za to. 

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal Beau DeMayo, který psal pro seriály jako Původní (2013), Zaklínač (2019) a Star Trek: Podivné nové světy (2022).

O režii se postarali Jake Castorena (The Death of Superman) a Chase Conley (Kipo a divotvorná zvířata).

Pokud vás zajímá původní seriál, tak na Disney+ jsou dostupné první dvě řady. X-Men '97 bude na zmíněné streamovací službě premiérovat již 20. 3. 2024.