Po minulém víkendu je králem domácího box officu i nadále čokoládové dobrodružství o Wonkovi, na jehož úspěch můžou být Warneři náležitě pyšní. Po víkendu se mu podařilo utržit 14,4 milionů dolarů, celosvětově to zas dělá necelých 466 mega. Zájem sice pomaličku klesá, ovšem i tak se na rozpočet 125 milionů jedná o velice dobrý výsledek.

Zajímavé také je, že snímek už velice brzy, zřejmě už po příštím víkendu, se svými tržbami překoná Burtonův snímek Karlík a továrna na čokoládu (2005), kterému se podařilo utržit 475,8 milionů. Nějakou dobu už se také předpokládá, že Wonka eventuálně pokoří hranici půlmiliardy, což by se mu mělo podařit v následujících týdnech. Se vší pravděpodobností se ale jednalo o poslední víkend, ve kterém byl Wonka na vrcholu, ale i tak se z něho stala slušná trvalka, která stále láká diváky do kinosálů. 

Na druhém místě máme novinku. A to horor Noční koupání, který během svého zahajovacího víkendu pro domácí box office utržil 12 milionů dolarů. Vzhledem k tomu, že rozpočet činil 15 mega, tak se nejedná o nejhorší start. Když k tomu ještě připočteme mezinárodní tržby, tak celosvětově má horor na kontě 17,7 milionů. Tady o žádný propadák nepůjde.

Na třetí místo spadl Aquaman a ztracené království, který sice po premiéře začal bídně, ale nakonec z něho zas tak strašlivý průšvih nebude. Což ale zároveň neznamená, že film si vede komerčně slušně, protože nevede. Po svém třetím víkendu utržilo rozloučení s DCEU 10,6 milionů, celosvětově to dělá 334,8 mega. V porovnání se zoufalcem Flashem (270 milionů) je to určitě o něco lepší výkon, ale Warneři by rozhodně neměli počítat s tím, že jim film něco vydělá. Na to byla celková produkce a propagace příliš drahá.

Na čtvrté místo spadl animák Ptáci stěhováci, který po svém třetím víkendu utržil 10,2 milionů, celosvětově zas 150,7 mega. Jelikož rozpočet činil jen 72 milionů, snímek rozhodně žádným malérem nebude. S hitem bychom sice také počítat neměli, ale studio Illumination může být s tímto výsledkem jednoznačně spokojené.

A na pátém místě se udržela romantická komedie S tebou nikdy, která do našich kin vstoupí tento týden. Ta po svém třetím víkendu utržila 9,5 milionů, což znamená, že oproti minulému týdnu byl o film o něco větší zájem. Celosvětově je každopádně utrženo 58,4 milionů, na rozpočet 25 mega je to po třetím víkendu stále nic moc, ale pokud se budou tržby dále zvedat, nakonec by mohl film slavit komerční úspěch. 

A na co do kina tento týden? Pokud romantické komedie nejsou vaším šálkem čaje, můžete zkusit dát šanci satiře To se mi snad zdá, na jejíž výrobu dohlíželo studio A24. V té si Nicolas Cage zahraje zcela normálního profesora ve středních letech, který se z jakéhosi nevysvětlitelného důvodu začne objevovat ve snech milionů lidí po celém světě. Zprvu je z něho celebrita, ale jakmile se sny začnou měnit na noční můry, vše se rázem obrátí k horšímu.

Snímek bude v našich kinech premiérovat ve čtvrtek, tedy 11. 1. 2024. Níže se můžete podívat na trailer.