Princezna Diana, Amazonka, vládkyně skrytého ostrova Themyscira a pro fanoušky superhrdinských komiksů Wonder Woman. Tato oblíbená superhrdinka z DC univerza, jež oplývá schopnostmi od bohů z Olympu, se poprvé objevila v roce 1942 v komiksovém sešitu s názvem All-Star Comics #8. Byla vytvořena jako jakási protiváha mužských superhrdinů (Batman, Superman), kteří se objevili před 2. světovou válkou.

Od té doby si užívá obrovské popularity a objevila se ve velkém počtu komiksů. Od svých vlastních až přes crossovery s jinými hrdiny až po Justice League. Také bychom neměli zapomenout na film z roku 2017, kde ji ztvárnila izraelská herečka Gal Gadot.

Teď však zpátky ke komiksům, respektive ke svazku Wonder Woman 6: Děti bohů spadající do edice Znovuzrození hrdinů DC, na jehož scénáři pracoval britský scénárista James Robinson (JSA: Zlatý věk). Na pozici kreslíře se vystřídali celkem tři umělci, jmenovitě Carlo Pagulayan (Batman and Robin Eternal), Sergio Davila (Superman) a Emanuela Lupacchinová (Starfire). To, že se bavíme o tomto svazku není náhoda, protože se jeho vydání chystá i v Čechách. Vydavatelem svazku Wonder Woman 6: Děti bohů bude nakladatelství CREW. A co nás v 6. svazku vlastně čeká?

"Až donedávna neměla Wonder Woman nejmenší tušení, že má bratra dvojče, který byl uprostřed noci odnesen z Themysciry. Záhadný Iásón, jediný muž kdy narozený na ostrově, byl ukryt na místě daleko od zraků bohů i lidí... ale jeho život a život Wonder Woman se co nevidět děsivým způsobem střetnou.

Než může Diana toto tajemství rozplést, musí se vypořádat s návratem Grail, která stopuje nevlastní sourozence Wonder Woman, potomky Dia. Při smrti každého poloboha se jejich energie přelije do Grailina otce a pána, znovuzrozeného Darkseida. A nyní je Wonder Woman zatažena do bitvy se smrtícím Pánem Apokolipsu. Bude Iásón bojovat po jejím boku, nebo jeho věrnost patří někomu jinému?"

Šestý svazek Wonder Woman s podtitulem Děti bohů by měl vyjít ve druhé vlně nakladatelství CREW pro měsíc srpen/august, přesněji řečeno 11. srpna/augusta tohoto roku. Již teď ho můžete na eshopu předobjednat s menší slevou za 303 Kč. Na stránkách naleznete i krátkou ukázku, která by vám mohla aspoň trochu nastínit obsah celého titulu.