Logan, Rosomák nebo Wolverine, pořád jeden a ten samý charakter a hlavně nejoblíbenější člen superhrdinské skupiny X-Men. Tento mutant, který oplývá skvělou regenerací, silou, rychlostí a zostřenými smysly, se poprvé objevil v listopadu/novembri roku 1968 v komiksu The Incredible Hulk #181, kde proti samotnému Hulkovi stál. Od té doby si získal u fanoušků superhrdinů velkou přízeň, která však nepatřila pouze komiksovým příběhům.

Přečtěte si také: Druhá séria The Boys ukazuje krvavý klip s veľrybou a tretia už dostala zelenú

Velká část nečtenářů zná Logana jako Hugha Jackmana, který ho ztvárnil v každém filmu, ve kterém se Wolverine objevil. A pro tohoto herce je vlastně tato role i prokletím, protože ho většina lidí zná právě jako Wolverina. Samotných filmů s Wolverinem vzniklo nespočet. Jeden z nich nám však ukázal samotný původ mutanta. Film z roku 2009 nesl název X-Men Origins: Wolverine. Titul nám však nedokázal ukázat pořádně podrobný vznik a jednalo se opět spíše o akční film.

Pokud by vás ale zajímala Wolverinova origin story dopodrobna, nakladatelství CREW pro vás na začátek srpna/augusta chystá komiks, který by vám měl odpovědět na všechny vaše otázky ohledně života Logana. Onen komiks ponese název Wolverine: Zrození bude spadat do nové edice s názvem Legendy Marvelu. Nejedná se však o úplnou novinku, protože v roce 2014 vyšel tento svazek v edici Ultimátní komiksový komplet. Na komiksu pracoval britský scénárista Paul Jenkins (Witchblade Kompedium, Sentry) ve spolupráci s americkým kreslířem Andym Kubertem (1602, Temné noci - Metal 1).

Pro ty z vás, kteří mají zájem zjistit podrobný příběh o vzniku nejoblíbenějšího člena X-Men, tu máme poslední informaci, kterou je datum vydání. Wolverine: Zrození vyjde ve tvrdých deskách 4. srpna/augusta tohoto roku s českým překladem od Martina D. Antonína. Na eshopu nakladatelství CREW je navíc k dispozici krátká ukázka.