Doby, kdy byl western masově populární žánr, jsou už velmi dlouho pryč. Přesto se však čas od času objeví snímek, který stojí za naši pozornost. Tím tvrdší je pád od Netflixu se totiž na romantickou stránku Divokého západu podívá zase z trochu jiného pohledu. Zaměří se na příběh menšin, mezi kterými existovalo taktéž spoustu kovbojů a psanců, jejichž příběhy stojí za pozornost. Trailer je sice venku už nějakou dobu, ale na akci TUDUM se nám dostalo menšího pohledu do zákulisí.

Přečtěte si také: Zaklínač, Cowboy Bebop, Netflix TUDUM a mnohem víc!

„Psanec Nat Love zjistí, že jeho úhlavního nepřítele Rufuse Bucka propustili z vězení, a tak svolá svoji partičku, aby Rufuse vystopovali a pomstili se mu. Ve westernu nové školy po Natově boku cválá jeho bývalá láska Mary, jeho pravá i levá ruka – temperamentní Bill Pickett a rychlý Jim Beckwourth. A pak taky jeden překvapivý bývalý protivník. Jenže Rufus Buck má svůj vlastní obávaný gang a spolu se zrádnou Trudy Smith a Cherokee Billem neuznávají prohru. Režie se ujal Jeymes Samuel, který s Boazem Yakinem spolupracoval i na scénáři. Producenti: Shawn Carter, James Lassiter a Jeymes Samuel. Uslyšíte našlapaný soundtrack a uvidíte samé hvězdy, jako jsou Jonathan Majors, Zazie Beetz, Delroy Lindo, LaKeith Stanfield, Danielle Deadwyler, Edi Gathegi, R. J. Cyler, Damon Wayans Jr., Deon Cole with Regina King a Idris Elba. Pomsta ještě nikdy nebyla sladší,“ popisuje film Netflix.

Protagonisté Jonathan Majors (Nat Love) a Idris Elba (Rufus Buck) se nechali slyšet, že si natáčení filmu velmi užili a vyjádřili nadšení, že se mohou stát součástí něčeho, co se podle jejich slov stane klasikou. „Kdykoli jsem řekl, že na západě byli černoši, koukali na mě jako bych se zbláznil,“ prohlásil režisér Jeymes Samuel. „Na Divokém západě byli desítky let a byli ohromní. A já je všechny dal dohromady jako superhrdiny na jedno místo současně a vyprávěl Tím tvrdší je pád. Jeymes Samuel,“ řekl sám o sobě, „je obyčejnej chlápek z Londýna. Jako dítě jsem se zamiloval do Divokého západu. Desítky let s ohromnými pestrými postavami, které jsme ještě na plátně ztvárněné neviděli. Tak jsem začal pátrat po těchto ohromných lidech barevné pleti na Západě. Každá postava v tom filmu skutečně žila a posiluje mě, že se můžu dívat na film, kde jsou ty postavy ztvárněné. Nikdo z nich není nijak podřadný, žijí si mezi sebou ve svém příběhu. Byla lahůdka se na tom podílet.“

Film bude mít premiéru na Netflixu 3. listopadu.