Už příští měsíc by mělo v americké Atlantě začít natáčení snímku jménem Weapons, dalšího celovečerního titulu od režiséra Zacha Creggera, který nám v roce 2022 nadělil povedený horor jménem Barbar. A i přestože stále ještě nevíme, kdy přesně se filmu vlastně dočkáme, alespoň se nám rozšiřuje obsazení.

Ke snímku se připojuje americká herečka Julia Garner, která se především proslavila díky seriálu Ozark (2017), v němž ztvárnila jednu z předních postav Ruth Langmore. V posledních letech se také objevila ve filmových titulech jako Léto (2017), Asistentka (2019) a The Royal Hotel (2023). Nedávno také vyšlo najevo, že si v chystané Fantastické čtyřce zahraje ženského Silver Surfera.

A když už je o té Fantastické čtyřce řeč, tak připomeneme, že ve Weapons si měl původně zahrát Pedro Pascal (The Last of Us), nakonec ho ale musel nahradit Josh Brolin (Duna: Část druhá).

O samotném příběhu toho stále moc nevíme, ale podle serveru The Hollywood Reporter se zdá, že by se měl odehrávat v jakémsi městečku, kde za záhadných okolností mizí středoškoláci.

Jinak i nadále platí, že snímek má podle Creggera svým stylem hodně připomínat Magnolii (1999) od Paula Thomase Andersona, což by mohlo naznačovat povídkový způsob vyprávění. Ale to holt ještě uvidíme.

K filmu byla také jednu dobu upsaná norská herečka Renate Reinsve, která se celosvětově proslavila především díky milému a na Oscara nominovanému filmu Nejhorší člověk na světě (2021). Zda je ale stále na palubě, není známo. Zach Cregger si každopádně opět vzal pod palec jak scénář, tak i režii.