Skoro před dvěma měsíci jsme se konečně dozvěděli, kteří herci ztvární členy superhrdinské Fantastické čtyřky. Už pár let ale víme, že Marvel by si měl posvítit i na Silver Surfera, který se v komiksech o zmíněné čtveřici hrdinů poprvé objevil v roce 1966. A na konci loňského podzimu se k nám od známých insiderů dostaly zvěsti o tom, že v chystaném filmu by se mohla objevit jedna z jeho ženských verzí. Tehdy to nějakou dobu vypadalo na Anyu Taylor-Joy (Menu), ale ta to nakonec nebude.

Server Deadline hlásí, že Silver Surfera si ve Fantastické čtyřce nakonec zahraje americká herečka Julia Garner, kterou můžeme znát především ze seriálu Ozark (2017), za nějž v minulém roce obdržela Zlatý glób. Dále se objevila v sériích jako Takoví normální Američané (2013) a Neskutečná Anna (2022). 

Zde se jednoznačně hodí uvést, že ženský Silver Surfer není žádný výmysl nějakého „woke Hollywoodu“. Nejznámějším Surferem byl sice určitě Norrin Radd, který se objevil například i ve snímku Fantastická čtyřka: Silver Surfer (2007), nicméně v původních komiksech existují i ženské verze.

Jednou z nich je Shalla-Bal, císařovna planety Zenn-La a původně láska výše zmíněného Norrina Radda, která se posléze blyštivou „surfařkou“ sama stane. A právě ji by si měla Julia Garner ve filmu zahrát.

K postavě zcela jednoznačně patří i mocná entita jménem Galactus, o němž se už nějaký čas šušká, že by ho v chystané Fantastické čtyřce mohl ztvárni Javier Bardem (Duna: Část druhá). Tak se necháme překvapit, jakou přesně úlohu bude vlastně ve filmu hrát. 

Co se hrdinské čtveřice týče, ve filmu se nám představí Pedro Pascal jako Reed Richards (Mr. Fantastic), Vanessa Kirby jako Sue Storm (Invisible Woman), Joseph Quinn jako Johnny Storm (Human Torch) a Ebon Moss-Bachrach jako Ben Grimm (The Thing).

První klapka by měla padnout v létě, o režii se postará Matt Shakman, který natočil také všechny epizody seriálu WandaVision (2021).

V našich kinech se snímku dočkáme 24. 7. 2025.