Americká produkční společnost Warner Bros. slaví významné výročí. Dnes, tedy 4. dubna/apríla 2023, je to přesně 100 let od jejího vzniku. Firma, kterou v roce 1923 založili bratři Warnerovi Albert, Sam, Harry a Jack, vyprodukovala za století své existence celou řadu slavných značek, díky kterým se z ní stal ve filmovém světě jeden z největších titánů. V rámci toho vyšlo oslavné video, ve kterém nejrůznější umělci ze světa kinematografie vychvalují studio do nebes. Podívat se na něj můžete níže.

Promluví v něm herci jako George Clooney, Morgan Freeman, Robert Pattinson, Jude Law, Eddie Redmayne, Andy Garcia, Dwayne Johnson, Gary Oldman, Zachary Levy, Rosario Dawson, Daniel Radcliffe a další.

Dále se v něm dočkáme také slavných režisérských pašáků jako Alfonso Cuarón, Tim Burton, Martin Scorsese, Chris Columbus, Todd Phillips, Clint Eastwood a překvapivě i Christopher Nolan, který kvůli neshodám s Warnery odkráčel ke studiu Universal. V samotném videu pak můžeme vidět ukázky z nejrůznějších filmových klasik. 

Studio Warner Bros. samozřejmě stojí za slavnými filmovými sériemi jako Pán prstenů, Harry Potter, Matrix, Dannyho parťáci a velkolepými filmovými adaptacemi DC komiksů. Stejně tak je třeba tvůrcem legendární animované značky Looney Tunes, která existuje už od roku 1930. A samozřejmě nesmíme zapomenout na slavné série jako Přátelé či Teorie velkého třesku.

V rámci výročí se proto studiu pochlubilo ještě jedním videem, v němž si můžete připomenout nejrůznější slavné tituly, kterým společnost vdechla život. Díky české pobočce Vertical Entertainment s.r.o. se na něho můžete níže podívat také s titulky.

Warner Bros. tak stálo nejenom u počátku zvukového filmu se snímkem Jazzový zpěvák (1927), ale taktéž třeba i u rozmachu popularity žánru gangsterských filmů.

Minulý rok došlo ke sloučení se společností Discovery, přičemž momentálně je generálním ředitelem David Zaslav. Ten momentálně hodlá posunout společnost do nové zlaté éry nejenom nadcházejícím DCU od Jamese Gunn a Petera Safrana, ale i návratem k výdělečným značkám jako Pán prstenů a Harry Potter. Zda se mu ale podaří společnost k oněm zlatým časům skutečně dovést, je ale zatím ve hvězdách.

V rámci výročí také studio oznámilo hned několik oslavných akcí, ale většinu z nich si budou moct užít pouze nadšenci ve Spojených státech. A i přestože se firma v posledních měsících potýkala s finančními komplikacemi, v rámci čehož se uchýlila k poměrně kontroverzním krokům (například zrušení premiéry DC snímku Batgirl), stále zůstává významným velikánem, na něhož filmová historie dozajista nezapomene.