Letos jsme se na Netflixu dočkali pokračování úspěšného akčňáku Vyproštění, ve kterém si Chris Hemsworth zopakoval roli drsňáckého žoldáka Tylera Rakea. A jelikož i druhý díl zaznamenal z hlediska sledovanosti na streamovací platformě slušný úspěch, asi nebude divu, že Netflix bude v rozšiřování značky pokračovat. Kromě chystaného třetího dílu se ale zřejmě v budoucnu dočkáme i jistého seriálového spin-offu.

A nebude se jednat o jedinou slavnou značku, pro kterou Netflix něco takového chystá. Server Bloomberg hlásí, že rovnou dva seriálové spin-offy dostane také populární britská série Gangy z Birminghamu (Peaky Blinders), ve které se v roli charismatického Thomase Shelbyho představil Cillian Murphy. 

Co se Gangů z Birminghamu týče, tak už i známe jisté informace o tom, co vlastně můžeme od spin-offů očekávat. První spin-off by se měl odehrávat v Bostonu asi několik desetiletí po událostech šesté řady původního seriálu.

Druhý spin-off by se zas měl zaměřit na Polly Gray, matriarchu rodiny Shelby, kterou si v seriálu zahrála již zesnulá Helen McCrory.

O případném návratu Cilliana Murphyho do jeho slavné role zatím nic nevíme, ale herec už v minulosti prohlásil, že by byl jednoznačně ochotný se vrátit. Ovšem pouze za předpokladu, že se mu bude zamlouvat scénář.

Zapomenout také nesmíme na to, že ve výrobě je i celovečerní film. Na scénáři pilně pracuje Steven Knight, tvůrce původního seriálu, podle něhož by se mělo začít natáčet v půlce příštího roku. 

O seriálovém spin-offu k Vyproštění toho zatím moc nevíme, ale nabízí se tak možnost zaměřit se na zcela jiné postavy a dějové linky. Že by se svého vlastního dobrodružství dočkal třeba Alcott v podání Idrise Elby? To se holt necháme překvapit, žádný z připravovaných spin-offů každopádně ještě nemá stanovené datum premiéry.