Dlouho vyprodaný první svazek steampunkového komiksu Lady Mechanika s podtitulem Tajemství mechanické mrtvoly se dočká druhého vydání. Zprávu přineslo nakladatelství Argo během včerejšího dne na facebookovém profilu Argomiks - komiksy nakladatelství Argo.

Přečtěte si také: Čtvrtá Lady Mechanika konečně v prodeji

Komiksová série se odehrává v 19. století v Británii, kde vývoj nabral úplně jiný kurz a věda vládne celému společenství. „Vzduch brázdí nejpodivnější letouny, nejmodernější města oplývají úchvatnou hromadnou dopravou.“ Hlavní hrdinkou je krásná, ale velmi nebezpečná Lady Mechanikanapůl žena, napůl stroj.

V prvním svazku s již zmiňovaným názvem Tajemství mechanické mrtvoly se na nádraží objeví další napůl mechanická žena v naprosto zuboženém stavu. Do té doby byla hlavní hrdina považována za jedinou svého druhu. Lady Mechanice to tedy nedá a okamžitě se pustí do pátrání. Jde jí totiž o hodně. Kromě toho, že by mohla vypátrat nelidské experimentátory, by taktéž mohla objevit tajemství svého původu.

Za celou sérií stojí převážně americký komiksový scénárista a ilustrátor vystupující pod pseudonymem Joe Benitez. Kromě tohoto projektu mohou čtenáři komiksů znát jeho umění z vybraných sešitů sérií The Darkness, Witchblade nebo Detective Comics.

Teď se však vraťme k samotnému vydání prvního svazku. Ten se v Česku poprvé objevil pod taktovkou nakladatelství Argo (Argomiks) v roce 2017. Jak je u Arga zvykem, vyšel v pevných deskách s přebalem ve dvou různých variantách obálky. Ta limitovaná byla samozřejmě vyprodána okamžitě a po nějaké době i vydání s běžnou obálkou.

Co se nového vydání týče, to by mělo vyjít jen s jednou nelimitovanou obálkou ve větším nákladu. Důvod je samozřejmě prostý. Pokud by Argo dotisklo i verzi s limitovanou obálkou, tak by první náklad této edice jaksi ztratil na cennosti. Z tohoto důvodu se tedy nakladatelství rozhodlo vydat pouze jednu variantu obálky, která se však liší od té původní obyčejné.

Datum vydání zatím nebylo stanoveno. Podle informací z facebookového příspěvku bychom však neměli na druhé vydání prvního svazku série Lady Mechanika čekat moc dlouho.