Na konci června/júna tohoto roku jsme vám přinesli článek o připravované čtvrté knize oblíbené steampunkové komiksové série s názvem Lady Mechanika, která se odehrává v 19. století v Británii. Vývoj zde nabral nový kurz a věda vládne celému světu.

V těch nejmodernějších městech této země existuje úchvatná hromadná doprava a všude létají podivná letadla. A zde žije napůl žena, napůl stroj se jménem Lady Mechanika, která je takovým akčním hrdinou této doby.

Vydání čtvrtého dílu připravilo nakladatelství Argo (Argomiks) někdy na září/september tohoto roku. Jelikož se tento měsíc blížil ke svému konci, nikdo již nedoufal, že se dočkáme, ale opak je pravdou.

Na facebookové stránce Argomiks se totiž objevila informace o vydání, takže jsme se nové Lady Mechaniky dočkali 28. září/septembra 2020. Navíc je k dispozici i anotace, která nám v době psaní minulého článku chyběla. Podívat se na ni můžete pod tímto odstavcem:

„Lady Mechanika se vrací již počtvrté, protože její popularita stoupá nejen v jejím steampunkovém světě, ale též mezi jejími českými fanoušky. Jenže nezmění se teď úplně všechno, když je Lady Mechanika podezřelá z vraždění vědců se společnou minulostí? Všichni inženýři Blackpoolových závodů jsou v ohrožení života. A mezi nimi také pan Lewis! Úchvatné vizuální zpracování a napínavý děj nechybí ani v nejnovější knize o ženě s mechanickými prvky, která vyřeší každý zapeklitý případ kromě tajemství vlastního původu, jež zůstává prozatím skryto v nějaké temné laboratoři…“

Komiks Lady Mechanika 4 od amerického komiksového umělce Joea Beniteze můžete již teď zakoupit na eshopu knihkupectví Kosmas. Jak je již u Argomiksu zvykem, nový grafický román je k dispozici ve dvou různých obálkách, v obyčejné a limitované, které se však cenově moc neodlišují.