Produkce sedmého dílu Vřískotu se nám před nějakým časem zbortila jako domeček z karet. Projekt opustily jak hlavní dvě hvězdy, tedy Melissa Barrera a Jenna Ortega, tak i režisér Christopher Landon (Všechno nejhorší). Film sice ještě nejde do koše, ale studio Paramount Pictures a Spyglass Media Group ho budou muset dát dohromady s někým jiným.

A zde přichází na scénu Neve Campbell, představitelka hrdinky Sidney Prescott, která byla hlavní protagonistkou prvních čtyř dílů. Jak už dlouho víme, Campbell před lety odmítla účast v šestce (2023), protože nebyla spokojená s finanční odměnou. Po odchodu Barrery a Ortegy ale posléze vyšlo najevo, že producenti se pokusí Neve Campbell opět dostat zpátky na palubu. Je ale nějaké naděje, že k něčemu takovému skutečně dojde? 

Inu, zdá se, že ano. Během akce BAFTA Tea Party herečka pro Variety uvedla, že by se jednoho dne do slavné filmové značky mohla vrátit, ale pouze „za správných okolností.“ Campbell sice neupřesnila, o jaké okolnosti jde, ale troufli bychom si hádat, že to znamená za lepší finanční ohodnocení. Herečka dále uvedla, že by si přála, aby franšíza pokračovala dál, obzvlášť kvůli samotným fanouškům, kteří si jednotlivé filmy a jejich postavy zamilovali.

Pro The Hollywood Reporter také uvedla, že by nebyla překvapená, kdyby jí kvůli návratu do Vřískotu zavolali, čímž vlastně potvrdila informace z minulého roku, podle kterých herečku zatím žádný z producentů ohledně návratu nekontaktoval. 

Hodí se také připomenout informace od serveru Variety z minulého roku, podle kterých by se novým hlavním hrdinou mohl stát třeba i Patrick Dempsey. Ten si ve Vřískotu 3 (2000) zahrál detektiva Marka Kincaida, jenž si Sidney následně i vzal. Ale kdo ví, třeba se studiím nakonec podaří dostat zpátky na palubu oba dva herce.

Scénář k Vřískotu 7 se údajně musel zcela překopat. Filmaři Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett, kteří natočili předešlé dva díly, zůstávají na palubě jako výkonní producenti. Zda se snímek stačí dokončit do příštího roku, se každopádně necháme překvapit.