Nedávno jsme se dozvěděli, že herečka Melissa Barrera, která v předchozích dvou dílech legendárního Vřískotu ztvárnila jednu z hlavních protagonistek Sam Carpenter, byla kvůli svým kontroverzním propalestinským komentářům vyhozena z připravované sedmičky studiem Spyglass Media Group. Spolu s Barrerou ztvárňovala ve Vřískotu 5 a 6 hlavní roli i Jenna Ortega, která se zas stala tváří Saminy mladší sestry Tary. Šlo tudíž předpokládat, že další díl legendární slasher série by se zaměřil pouze na ni.

Ale nyní to vypadá, že v sedmičce budou nakonec chybět obě dvě Carpenterovy sestry. Vyšlo totiž najevo, že ve Vřískotu 7 se neobjeví ani Jenna Ortega. Podle všeho ale její odchod nijak nesouvisí s vyhazovem Barrery, důvodem má být kolize projektů v diáři. 

Na Ortegu totiž příští rok čeká natáčení (od dubna do léta) druhé řady seriálu Wednesday (2022), kterému obzvlášť vděčí za svou momentální slávu. Jistě, někomu se může zdát vcelku podezřelé, že odchod herečky byl oznámen v podstatě jen několik hodin poté, co byla Barrera se sedmého dílu vyhozena, nicméně server Deadline uvedl, že Ortega o svém plánovaném odchodu ze známé hororové franšízy jednala ještě před začátkem stávky herců, to znamená někdy během první poloviny léta.

Co se scénáře k Vřískotu 7 týče, ten se kvůli odchodu Barrery má zcela přepsat. Je tudíž otázkou, kdy přesně hlavní část produkce sedmičky vůbec začne. A hlavně i to, na koho se vlastně zaměří, když jsou nyní obě dvě sestry mimo hru. 

Další film by se každopádně mohl zaměřit na kteroukoliv z vedlejších postav, která řádění vrahouna Ghostface z předešlých dílů přežila. Mezi ně patří i Gale Weathers (Courteney Cox), jedna z původních postav celé série, která se zatím objevila ve všech vydaných dílech. Je tedy možné, že se otěží hlavní protagonistky ujme ona? A nebo se tvůrci pokusí znovu dostat na palubu Neve Campbell jakožto bývalou hlavní hrdinku Sydney Prescott?

Holt se budeme muset nechat překvapit. Nadcházející sedmý díl, by každopádně měl natočit Christopher Landon (Všechno nejhorší).