Připravovaný sedmý díl Vřískotu přednedávnem ztratil obě dvě představitelky nových hlavních hrdinek. Nejdříve studio Spyglass Media Group vyhodilo herečku Melissu Barreru kvůli jejím kontroverzním propalestinským komentářům, nedlouho poté pak vyšlo najevo, že ve filmu se neobjeví ani Jenna Ortega, která na film podle všeho nebude mít čas kvůli natáčení druhé řady seriálu Wednesday (2022). A i přestože se zdá, že s neúčastí Ortegy tvůrci počítali patrně již od července, odchod Barrery byl jednoznačně nečekaný.

Obě dvě herečky ztvárnily Carpenterovy sestry, které byly hlavními protagonistkami předešlých dvou dílů. A zřejmě se počítalo s tím, že se vrátí i pro sedmičku. Oběma ségrám ale už evidentně budeme muset dát sbohem, další film se tak bude muset porozhlédnout po nové hlavní postavě. 

A asi nebude příliš překvapivé, koho si už producenti vyhlídli. Ano, podle serveru Variety by rádi opět dostali na palubu herečku Neve Campbell, představitelku Sidney Prescott, která byla hlavní postavou slavné slasher série od prvního do čtvrtého dílu.

S tím by ale mohl být menší problém. Kdo viděl letos uvedený šestý díl, tak ví, že Campbell se v něm už neobjevila. Herečka totiž odmítla svou účast, protože se nedohodla s producenty na dostatečné finanční odměně. Pokud by se tedy producenti chtěli opravdu uchýlit k návratu Sidney Prescott, patrně budou muset sáhnout hluboko do kapes, aby herečku přesvědčili.

Podle serveru Variety je zde ale ještě jedna možnost. Novou hlavní postavu by si mohl zahrát i Patrick Dempsey, který si ve Vřískotu 3 (2000) zahrál detektiva Marka Kincaida, jenž si Sidney následně i vzal. Dempsey by si tak mohl roli zopakovat pro chystanou sedmičku. 

Je nutné ale dodat, že ani jeden z herců momentálně o svém možném návratu nejedná. Scénář se ale podle všeho kompletně přepracovává, tudíž by se to mohlo v následujících týdnech změnit. James Vanderbilt a Guy Busick, kteří napsali i předešlé dva díly, patrně zachovají některé zvraty a určité dějové linky, jinak ale skutečně začínají nanovo.

I nadále platí, že sedmý díl natočí Christopher Landon (Všechno nejhorší). V plánu je snímek poslat do kin v roce 2025, zda k tomu ale vzhledem k momentální situaci skutečně dojde, je otázkou.