Na konci podzimu minulého roku se začala výroba připravovaného Vřískotu 7 bortit jako domeček z karet. Snímek tehdy ztratil jak Melissu Barreru, tak i Jennu Ortegu, představitelky hlavních hrdinek z posledních dvou filmů, které měly hlavní protagonistky ztvárnit i v chystané sedmičce. Barrera byla vyhozena kvůli jejím kontroverzním výrokům o Palestině a Izraeli, Ortega se zas produkce filmu nemohla zúčastnit z časových důvodů, ale je také možné, že ji nevyhovovala finanční odměna. A do toho všeho ještě film ztratil svého režiséra, kterým se měl stát Christopher Landon (Všechno nejhorší).

Zkrátka a dobře neprobíhalo vůbec nic hladce. Ještě během loňského podzimu ale vyšlo najevo, že producenti od Paramountu se chtějí uchýlit k jasnému kroku. Nabrat zpátky na palubu staré známé tváře. A tou nejslavnější z nich je samozřejmě herečka Neve Campbell, která ztvárnila Sidney Prescott, hlavní hrdinku prvním čtyř Vřískotů. 

Herečka před dvěma měsíci uvedla, že by byla ochotná se do Vřískotu vrátit „za správných okolností.“ A zdá se, že na ně nakonec opravdu došlo. Campbell na svém Instagramu uvedla, že si svou neslavnější roli opět zopakuje ve Vřískotu 7.

Je nutné připomenout, že herečka se měla původně objevit i v šestém díle (2023), ale jelikož nebyla vůbec spokojená s finanční odměnou, od filmu dala nakonec ruce pryč. Tipli bychom si, že představitelé Paramountu a studia Spyglass Media Group nakonec skutečně sáhli hluboko do kapsy, aby herečku dostali zpátky na palubu. Inu, v takovéto nouzi se tomu asi nedá moc divit.

Dále herečka odhalila ještě jednu podstatnou informaci. Vřískot 7 našel i nového režiséra. A jedná se o další starou známou tvář. Snímek nakonec natočí Kevin Williamson, který je zodpovědný za scénář jak k legendárnímu prvnímu dílu z roku 1996, tak i ke dvojce (1997) a čtyřce (2011). Byl to také právě on, kdo přišel s původním námětem pro celou známou franšízu. 

Momentálně to tedy vypadá, že ochromená výroba filmu se konečně dává do pořádku, tak snad už teď všechno půjde jako po másle.

Scénář, který se podle všeho musel po odchodu výše zmíněných hereček přepisovat, zpracoval Guy Busick. Ten spolu s Jamesem Vanderbiltem napsal i předešlé dva díly. Datum premiéry však zatím chystaná sedmička nemá.