Brněnské nakladatelství HOST přišlo v roce 2019 na český knižní trh s prvním dílem fantasy série Králové Wyldu s podtitulem Sláva nikdy nezestárne od kanadského autora Nicholase Eamese. Ten si na Databázi knih odnesl celkem 122 pozitivních hodnocení s celkovým průměrem 90 procent.

Kniha vypráví příběh o Clayi Cooperovi a jeho skupince žoldnéřů. Ti kdysi bývali těmi nejlepšími válečníky z nejlepších. Jejich sláva postupem času pominula a každý z nich šel svou vlastní cestou. „Zestárli, ztloustli, opíjeli se, nebo všechno najednou.“ 

Jednoho dne se však u Clayových dveří objeví jeho bývalý parťák Gabriel s obrovskou prosbou o pomoc. Jeho dcera je uvězněna ve městě vzdáleném přes půl světa a obléhaném Heartwyldskou hordou. Nastal čas opět svolat skupinu a vypravit se na velmi nebezpečnou misi.

Jak již bylo řečeno, tato kniha patří do série Králové Wyldu. Je tedy zcela jasné, že prvním dílem příběh nekončí. Nebo respektive končí, protože druhá kniha s názvem Krvavá Rose se podle informací od autora odehrává o šest let později než ta první. A mění se nám dokonce i hlavní hrdina.

„Tam Hashfordovou už unavuje práce v místní hospodě, kde roznáší korbely světově známým žoldnéřům a poslouchá bardy pějící písně o dobrodružství a slávě, která číhá hned za hranicemi jejího ospalého rodného města.

Když k nim tedy zavítá největší žoldnéřská skupina vedená nechvalně známou Krvavou Rose, Tam se chopí příležitosti a přihlásí se na pozici jejich barda. Přesně po takovém dobrodružství touží — a přesně to také zažije, jakmile se její nová skupina vydá na výpravu, která může skončit jen dvojím způsobem: slávou, nebo smrtí.“

Přečtěte si také: Ambiciózní fantasy román od neznámé slovenské autorky

Román Krvavá Rose by měl vyjít pod taktovkou nakladatelství HOST dnes 3. listopadu/novembera 2020. K dispozici bude v brožované vazbě s nádherným cover artem od Richarda Andersona, stejně jako tomu bylo u první knihy.