Netflix se minulý rok v létě rozhodl hodit do koše plánovaný hraný reboot slavné série Vládci vesmíru (Masters of the Universe). Ke konci podzimu ale vyšlo najevo, že projekt zřejmě nakonec bude zachráněn. Dostat se totiž měl pod ochranná křídla Amazonu, který se rozhodl na reboot získat práva. A podle serveru Deadline se zdá, že společnost už je v podstatě jen krůček od toho, aby mu práva padla k nohám, protože se nachází ve finální fázi jednání s firmou Mattel.

Server dále hlásí, že kolem projektu už krouží nový režisér, kterým by se mohl stát Travis Knight, tvůrce animáku Kubo a kouzelný meč (2016) a akčňáku Bumblebee (2018). Ještě tedy není stoprocentní, že Knight chystaný reboot skutečně zrežíruje, ale zdá se, že právě on je nejpravděpodobnější volbou. 

Na palubě máme každopádně i nového scenáristu, který přepíše verzi od Netflixu. Stane se jím Chris Butler, který spolu s Knightem pracoval na výše zmíněném animáku Kubo a kouzelný meč, také napsal a zrežíroval tituly Norman a duchové (2012) a Hledá se Yetti (2019). Jelikož má Amazon pod palcem společnost MGM, kterou odkoupil za 8,5 miliardy dolarů, tak bychom se chystaného rebootu mohli nakonec dočkat i v kinech. To ale ještě uvidíme, je také možné, že snímek rovnou hodí na službu Prime Video.

Jednu hranou verzi Vládců vesmíru už samozřejmě na světě máme, řeč je o filmu z roku 1987, kde si He-Mana zahrála akční hvězda Dolph Lundgren. Snímek si jistě našel své přední fanoušky, ale spíše se na něho lepily negativní reakce. Tak doufejme, že chystaný reboot na tom bude lépe. 

Ve zrušené verzi od Netflixu měl He-Mana ztvárnit americký herec Kyle Allen, který se objevil ve snímcích jako West Side Story (2021) a Na pivo do první linie (2022). Není ale známo, zda to i nadále platí.

Jelikož se scénář přepisuje, snímku se zřejmě dočkáme až za pár let. Teď už jen musíme doufat, že to čekání bude stát za to. 

He-Man, She-Ra nebo Skeletor. Kdo jsou Masters of the Universe?